Innan säsongen drar igång så tänkte vi passa på och höra med vår tränare Ulf Schött vad han har för tankar och funderingar inför 2015.

4166964

Hur tycker du själv träningarna har varit? Någon skillnad från tidigare säsonger?

Ja det två stora skillnaderna är väl närvaron på våra tre träningspass i veckan, sedan är inställningen att träna tuffare i år större.

Hur har det varit med truppen? Några som lämnat? Några nya?

Ja det får man alltid räkna med, men i år blev det bara en spelare även om det var en spelare som tillförde mycket för laget, men Magnus Eriksson har valt att sitta hemma och hoppas på att Degerfors skall ringa. På kontot med nya spelare har vi Marcus Andersson, Axel Olsson, David Larsson o Andrej Maslovski från Halvorstorp IS, sedan återvänder Kalle Andersson efter att ha satsat på bandyn i Blåsut. Mattias Hansson från Syrianska o Daniel Martinsson som bland annat spelat för IFK Uddevalla. Vi får väl räkna Mathias Hellqvist som ny. Han spelade våra tre sista matcher förra året, men vi får inte glömma våra två juniorer från Skoftebyn Linus Ala-särkelä och Albin Svensson som kommer att vara med och slåss om platserna. Sedan får vi se vad som händer. Vi har några till som tränar med oss men inget är skrivet.

 

Hur har intensiteten varit på träningarna?  Vad man har sett och hört, så har ni lagt om träningarna?

Ja det är en av de stora skillnaderna från förra året det smäller ganska bra på spelövningar och man ställer krav på varandra och man får höra om man inte tar jobbet, men samtidigt är det sammanhållningen som lyfter gruppen. Sedan tränar offensiva lagdelar mycket med våra målvakter och vi lägger just nu under några veckor mycket tid på den fysiska biten. Det var något vi inte gjorde förra året.

 

Snart drar DM igång och ni hamna i grupp 15, vet du något om lagen som ni kommer att möta?  

Nej jag vet inte så mycket om lagen. Det är alltid svårt att spela tävlingsmatcher nu, vi har inte alla spelare tillgängliga just nu och vi har ett par veckor kvar där den fysiska träningen har prio ett. Vi ser det som tre extra träningsmatcher.

 

 

Vad har ni satt för målsättning inför denna säsong?

Det är klart att jag har men jag brukar fokusera på den match som vi ska spela. Kan låta tråkigt men vinner vi den matchen och jobbar vidare så och vinner våra matcher så blir ju slutresultatet bra.

 

Vem vinner Div.6?

A i mitt huvud ser jag ett lag som festar rejält den 3 oktober, men det finns många lag som också vill vara där. Men vi skall vara så förberedda som möjligt så att vi kan vara med ända till mållinjen.

 

Förra året hade ni ett B-lag, hur kommer det se ut detta år?

När detta skrivs är inte något definitivt beslut taget, det blir antingen en trupp på 26 -30 spelare eller A och U trupp.

 

Hur funkar det med David som assisterande tränare?

David har ju varit med i Trollhättans IF i alla år så att hitta någon som brinner mer för Tif är svårt att hitta. Sedan har vi inte alltid samma åsikter om allt, men det tror jag gör att vi kan hitta olika varianter på träningar o matcher, plus att han är en suverän målvaktstränare.

 

Det gick ju rykte om att du hade fått anbud från andra klubbar här i stan. Vad fick dig att stanna i Trollhättans IF?

Ja det stämmer. Det var med mycket blandade känslor som jag skulle byta klubb men jag ville ha nya utmaningar och lära mig mer, men så slog åskan ner att jag skall bli pappa igen, då fanns inte tiden att ha så många träningsdagar som skulle krävas. Men det är inte något jag ångrar idag. TIF har den sammanhållning som gör det roligt att åka till träningar. Vi har ju Trollhättans finaste anläggning, det finns en styrelse som bryr sig, ett kansli som alltid ställer upp, plus att ha en som Daniel Nilsson som ett bollplank och spindel i nätet gör att föreningen kommer att växa. Sedan är TIF en ädel Trollhätte förening som behövs i Trollhättan och jag tror att inom några år så är Trollhättans IF tillbaka som en stor o bra förening för pojk o flick lag i alla åldrar.

 

Hur ser du på dem spelarna som skrivit på i år? Konkurrensen blir tuffare i år? 

Det är ju spelare som höjer kraven på alla, men det kan komma vilka spelare som helst. Tar vi inte detta på allvar och inser vad som krävs på träningar och matcher har det inte någon betydelse. Vi måste alla ha samma mål och att jobba stenhårt för att komma dit.