Igår gjorde vi vårt sista träningspass och finslipa på dem sista detaljerna innan vi startar bilarna och åker iväg till Alingsås. Väl där väntar ett tufft möte mot Långareds Bois som inte har tappat några poäng ännu. Vi kommer göra allt för att plocka hem samtliga tre poäng som står på spel. En spelare som inte kommer kunna delta är Marcus Andersson. ”Makkan” som han även kallas för har en skada som stoppar honom från spel, men vi hoppas att du snart är tillbaka. Detta är en spelare som alltid ger 110%, oavsett om det är på träning eller på match. Personligen så tycker jag att Makkan är en utav dem viktigaste pjäserna i laget och man märker att han saknas på planen. Jag tog Makkan åt sidan under gårdagens träning och ställde honom några frågor.

 

IMG_1661

Hej Makkan,

Du har inte spelat något än, vad är det som stoppar dig?

-Inflammation i foten har tyvärr stoppat mig hittills. Det känns dock skönt att ha gjort en bra försäsong men självklart surt att inte kunnat spela ännu.

Hur tycker du personligen själv truppen ser ut från tidigare år?

-Vi har en bredare och mer sammansvetsad trupp i år. Fysiskt är vi starkare och med vår nya tränarstab kan detta bli riktigt bra.

När beräknas det att du kommer tillbaka till spel?

-Hoppas på att kunna lira redan nästa vecka.

Vilken position föredrar du att spela på?

– Defensiv innermitt föredrar jag, men spelar där jag behövs.

Du har ju varit med på samtliga matcher och stöttat vid sidan, hur tycker du det har gått?

-Jag tycker det har gått bra och det syns att vi har en tydligare spelidé än tidigare, ibland blir vi ivriga men jag tror att det blir bättre och bättre desto tryggare vi blir.

Hur går tankarna inför Fredagens bortamatch mot Långareds Bois?

-Det är många tuffa matcher i år, detta är inget undantag. Långared har hittills plockat poäng i matcher man inte trott att de skulle.

Du har ju haft hand om några träningar när Tobbe varit borta, är det nästa steg kanske?

-Det är kul att bidra även om man inte spelar, tränarkarriären kommer kanske senare i framtiden, inget jag funderar på just nu.

Går även rykten om att du har en stor passion för fotbollskor? Stämmer detta?

– Haha, absolut.. Det är en av mina största hobbys.

Sista frågan, vem vinner skytteligan iår?

-Det blir nog David Larsson som alla år.

Tack Makkan, vi hörs!

/ Marcelo Villa