Med en tejpad fot har jag kommit tillbaka till träningarna på Billerödsvallen. Det har känts okej med lite små smärtor ibland men inget allvarligt. Då jag senast var hos sjukgymnasten fick jag nya övningar samt att han sa att jag skulle köpa ett ankelskydd. Var oerhört skeptisk till om den skulle hjälpa men ack så fel jag hade. Med plastskenor på sidorna och under drog jag åt remmarna så hårt jag kunde och körde på. Nu gäller det bara att veta hur mycket man vågar gå in i dueller och liknande. Sakta men säkert! Då skyddet är i plast och har någon kulled i metall så börja det gnissla lite när jag sprang. Dom flesta smörjer sig själva med Liniment och tigerbalsam, jag använder 5-56 istället.

RoboCop

RoboCop

Lite halvdålig aktivitet har det varit från min sida på bloggen, med tuffa matcher och serien i fullfart så är nerverna på helspänn för min del. Kanske därför jag inte haft tankarna kring bloggen. Skärpning.
Någon som definitivt hade skärpt till sig sen senast vi sågs var Zaim Salkovic, domaren som dömde 3-0 matchen mot Upphärad på hemmaplan. Kan väl uppriktigt sagt säga att Zaim inte har varit min favoritdomare genom åren, inget personligt. Men denna dag på Billerödsvallen gjorde han nog sin bästa match. Kanske var det för hans nya material? Som jag nämnt i ett tidigare inlägg så kommer gott självförtroende tillsammans med nytt material så som nya skor, true sox och frisparksspray. Zaim hade ett hölster likt Lucky Luke med en flaska hängandes i. Pontus fick burken uppkörd framför ögonen med orden ”Den är ny” första gången han snabbare än skuggan drog från sitt hölster när det var ett farligt frisparksläge och drog en linje runt bollen samt en spikrak linje för muren. Den hade han allt övat på hemma, vilken stjärna.
   När vi ändå är inne på domare så kan man ju även nämna att domaren som dömde 1-1 matchen mellan Hjärtum och Lödöse Nygård var under all kritik. Då tänker jag framförallt situationen där en djupledsduell mellan Mikael Persson och en av deras försvarare uppstår. Deras målvakt kommer ut, både Persson och deras back faller precis innan målvakten och hamnar olyckligtvis på honom. Domaren blåser INTE frispark åt något håll, helt rätt. Deras försvarare blir frustrerad och rusar upp mot Persson och river omkull honom. Avblåsning och man upptäcker att målvakten är skadad ordentligt. Om det var Persson eller deras back som orsakade skadan är ingen som vet och det är egentligen oväsentligt då det inte var frisspark. Denna version gav även publik och ledare för LNIK. Hjärtum samlas som ett lag på sin sida av planen medans domare och LNIK: spelare står över målvakten. Min tro i detta fall är att domaren låter sig övertalas av skadan som skett samt deras spelare. Domen blev ett rött till Persson, samt ett gult till deras försvare som rev omkull Persson, helt fel. Från inte ens en frispark till att ändra sig till ett rött och enbart ett gult till dom tyder på god övertalning. Enligt domaren så var deras back arg så då var det okej att bete sig så. Irritation uppstod och många frågetecken behövdes rätas ut, men icke. Domaren hade ingen som helst motivering om Perssons utvisning och kontrollen om matchen slank han ur händerna. Efter matchen påstod han att Mikael hade hoppat in med sina knän först. Helt orimligt. Jaja, irritationen har inte riktigt släppt än så den får skriva av sig lite också. Det blir inte bättre att veta att man hade vunnit matchen med 3-0 om vi varit fulltaliga. Det är jag helt övertygad om.

IMG_3106
Tråkiga scener på Tingevi  i Lödöse och hela Hjärtums IS hoppas LNIK:s målvakt får en snabb och smärtfri rehabilitering. Krya på dig!

Det är inte lätt att döma en match själv utan linjedomare, kanske förtjänar man inte bättre i division 6 heller men det här var nog den sämsta domarinsats jag varit med om, heller inget personligt. Men visst kan domare som oss spelare ha en dålig dag så det är bara ta nya tag och kämpa på. Kanske får skicka han en Frisparksspray så han får upp sitt självförtroende igen?
På Måndag kommer tränaren från Ljungskile som ska hålla i en träning med oss, spännande!
Mer om det senare i veckan.

Vi hörs!
/Lucas