Alexander Jönsson som är född år 1998 tog förra året ett stort kliv fram i sin utveckling i fotbollen, vilket har resulterat i att han klivit upp och tagit en plats i A-laget där han även har fått starta i några matcher. Han håller även till i juniorlaget där han är en viktig bricka i spelet. Alex går alltid in med bra inställning och kämpar ända tills domaren blåser i pipan, sen har han ju talangen att trycka in en del mål med. I juniorlagets serie (pojkar div.3 västra) ligger han på en tredje plats med sina 6 gjorda mål i skytteligan och i A-lagets serie (div.6 Trollhättan) ligger han på en andra plats med sina 7 gjorda mål. Vi har även valt att göra en liten intervju med honom.

 

Vi börjar med att fråga hur du tycker att starten av serien har varit? 

Jag tycker att vi har startat bra i A-Laget med tanke på att det är nästan ett helt nytt lag som ska spelas samman. Men visst finns det tillfällen som vi kunde ha gjort det bättre tex mot Mjörn borta då vi kunde haft en bättre inställning. Vi ligger just nu 5 poäng bakom serieledarna Hjärtum efter 7 omgångar, och jag ser inget hinder att ta ikapp det då säsongen är lång. B-laget har gjort det bra såhär långt. 3 segrar av 5 möjliga. Vi har ett väldigt bra b-lag i år. Detta beror på att vi är många spelare som konkurrerar om platserna både i a- och b-lag.

Hur är det att spela i 2 lag ?

Jag tycker det är att roligt att dubblera då man får spela mycket fotboll. Även juniorerna har fått en bra start, så de gör saken ännu roligare.

Du ligger i toppen av skytteligan i båda serierna,  känner du någon press att du måste göra mål?

Mitt mål för säsongen i a-laget var att göra 6 mål. Vilket jag ändå kände va ganska högt då jag gjorde 4 i juniorlaget förra året. Men nu när jag lyckats sätta dit ett par bollar så är det klart att jag höjer ribban. Det är klart jag känner lite press, men det är på ett positivt sätt.

Du var även uppe och spela med A-laget förra året. Vad tycker du är den största förändringen sen dess? 

Skillnaden ifrån förra året är att vi har betydligt bredare trupp och det är konkurrens på alla positioner. förra året kunde vi vara runt 7-10 personer på träningarna och i år är vi sällan under 20 personer. Inställningen är mycket bättre och vi har fått in Joakim och Roger i tränarstaben också.

 

Vad behövs för att vinna div.6 Trollhättan i år?

Även om serien är ojämn så är topplagen väldigt jämna. Det laget som vinner i år tror jag inte har råd med speciellt många förluster eller kryss heller för den delen. Med vår trupp tror jag absolut att vi kan vara det laget. Men jag tror att vi ändå kan behöva höja oss ett snäpp. Och det kan vi.

Alexander Jönsson

Alexander Jönsson

 

**************

I onsdags kom Ljungskiles tränare Tor-Arne Fredheim till oss och tog över vårt fina alevi för en kväll. Han startade med att köra en träning med damlaget, sedan var det juniorlagets tur och efter det körde han med herrarna. När han var klar ute på planen så gick han in tillsammans med alla ledare i lnik för att dela med sig av sina kunskaper till dom också! Det var en väldigt fin kväll och vi tror att dom flesta uppskattade och tog in det han sa, det gjorde iallafall vi ?

Tor-Arne instruerar herrarna

Tor-Arne instruerar herrarna

************

Som förmodligen ingen kan ha missat så har Evelina Löfström återvänt till oss efter spel med Åsa IF och gjorde sin första match igår, vilket vi alla är väldigt glada över!

***********

Gårdagen till ära spenderades på 2 olika håll för oss då My hade match med killarna borta i Uddevalla mot Oddevold ( som slutade 2-2 ) och Emilia stannade kvar i Nygård på alevi där Borås gif gästade damerna ( som slutade 1-3 )..

 

Ha de gött, hajj! – My & Emilia