Forza Blåvitt

Gött med vår, hoppas nu att tempen stiger några grader framöver så de gamla goda gräsplanerna börjar ta sig inför 6:ans seriestarter. Tänker inte starta en debatt om konstgräset men det är alltid bäst på en lite för dåligt klippt Sjuntorpsvall. Nu närmar sig även allsvenska premiären med stormsteg. Sveriges bästa lag, IFK Göteborg, startar på skärtorsdagen mot Åtvidaberg. Ska bli spännande att följa, inte på plats denna gång dock utan min premiär väntar till Malmö FF kommer på besök den 12:e April. En tidig seriefinal! 🙂 Ungarna hemma är tokladdade och Youtube går varm med klipp från gamla matcher och så tränas det sång. Snart skiner Poseidon måste barnen lära sig utantill har jag sagt, annars får de inte följa med.

Jag är optimist och tror att IFK har chansen att skaka skåningarna i årets serie. Vi har spelat upp oss rejält sen den där första lermatchen mot FCT och de danska lirarna i laget plus de andra nyförvärven ser bättre och bättre ut. Jörgen Lennartsson som tränare tror jag är bra, det blir en spelskicklig men effektiv fotboll. Sen kan vi bara drömma om att få behålla Lasse Vibe hela säsongen.

Jag börjar nytt jobb imorgon i Göteborg och under intervjun fick jag reda på att alla var Blåvita förutom en Gaisare på kontoret. Så det känns bra!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=HU_cjpnWZBg&w=560&h=315]

Mitt allsvenska tips lyder:

1. IFK Göteborg
2. Malmö FF
3. Elfsborg
4. Örebro
5. AIK
6. Djurgården
7. Helsingborg
8. Åtvidaberg
9. Halmstad
10. Kalmar FF
11. Falkenberg
12. IFK Norrköping
13. Gefle
14. Sundsvall

 

Läget i Sjuntorp

Jag själv har sista veckorna varit borta en del, det har tagit tid att avsluta det gamla jobbet. Men jag tror att läget i truppen är ganska gott. Nu laddas det för en mycket intressant match på Långfredagen. Då ska det spelas A-lag mot legender nere på vallen och Jonas Arbius verkar ha fått ihop ett gött gäng gamla lirare. Vi får ta det lite försiktigt så inga hälsenor ryker. Efter matchen vankas det lite sill och nubbar om jag inte minns fel. Det är en bra start på påskfirandet för laget!

Nu ska jag ut och ta mig en löptur, kondisen måste bli bättre och några kilon behöver bort.

/Sulko