Säsongen är i gång om några månader och jag tänkte att det är dags för det ”stora” avslöjandet. Avslöjandet av Hjärtums IS transferfönster. Givetvis så står ju detta fönster på vidgavel i ”trollhättesexan” året om men brukar alltid fläkta lite extra under försäsongen. Så hur har Hjärtums IS skött sig under denna blåsiga tid? Vi tar oss en närmare titt och börjar med de tråkiga nyheterna.

Robert Andreasson – uppslöt sig till den rödvita matchtröjan från Göta sent förra säsongen. En spelare med blick för spelet, bra fötter och en slitvarg. Tråkigt nog valde ”Robban” att i år klä sig i ”Black n Yellow”, Göta. Det ska dock tilläggas att transferryktena sa att han än en gång var på väg över älven till Hjärtum. Robban har varit en trogen spelar till Hjärtum tidigare så han är alltid välkommen tillbaka. (Ja, jag flörtar lite).
Hampus Back – En ung spelare som också har förflutet i Hjärtum. Efter en sejour i TFK kom Hampus tillbaka till oss på Billerödsvallen i början av förra säsongen. En spelare med ett tryck i sitt steg och en fin högerpjäxa valde dock att lämna Hjärtum efter inomhussäsongen för att återansluta sig till TFK. Vi önskar Hampus all lycka till.
Martin Fahlberg – Även denne Hjärtumsprofil har lämnat oss. Martin fick jobb i huvudstaden som tvingade honom till flytt. En spelare med både hjärta och blod för Hjärtum. Hans 48:er till fötter kommer vara saknade på planen.

Joakim Berglund hade ett tufft år förra säsongen med sammanlagt 4 mer eller mindre allvarligare skador. Spricka i revbenen, en bruten näsa, en BUCKLA i pannan och returmötet mot TIF vred sig knät för Berglund och sedan dess har han stått på sidan av planen. Alla skador skedde vid olika tillfällen, aldrig skådat någon med mer olycksam säsong. Joakim har som mål att närvara på så många träningar frugan och huset tillåter och hjälpa Martin med träningarna.
Utöver dessa så har vi några spelare som vi saknar men som heller inte har valt att gå vidare till en annan klubb. Då pratar jag givetvis om William Ahlin, Simon Dahlgren och Lukas Sjöberg.

I listan med nyförvärv hittar vi:

Emil Johansson – En striker med god spelförståelse och efter det jag sett känns han som en
Roman Pavlyuchenko säsongen 09/10 i grym form. En måltjuv med just det en forward behöver, näsa för mål. Emil har tidigare spelat i Edet FK och i TFK. Då Emil redan kände några spelare sedan tiden i junior laget kändes Hjärtum som det självklara valet. Varmt välkommen.
Hannes Granlund – Spelare från Skoftebyns IF som har pga. Jobb tvingats dra ner på träningstillfällen och valt att göra det hos oss. Vågar påstå att Hannes är Trollhättesexans mest kompletta spelare. Han ger trygghet och stabilitet till laget. En skön kille som platsar in i omklädningsrummets snack, som Ace Ventura hade sagt, Like a glove.

Värt att nämna är även Jonas Aronssons nytändning som gör honom till en helt ny spelare. Säsongen 2014 hade latheten övertaget om Jonas och han nöjde sig med att köra 7 minuters intervaller under matcherna. I år visar han en helt annan inställning och konditionen finns där. Med dom offensiva kvalitéerna han besitter kommer även Jonas ställa frågetecken till våra motståndares försvare. Hans inställning gav även utdelning då han knep en startplats i DM matchen i söndags där han visade varför han absolut är med i kampen om startplatserna.
Ryktena har ännu inte lagt sig och fler spelare verkar vara på väg in. Kanske blir det en uppdatering på listan. Hjärtums sportchef har hursomhelst haft en fantastisk period och Tottenhams sport-director Franco Baldini kanske skulle komma hit på praktik.

Foto från DM-matchen i söndags.

Foto från DM-matchen i söndags.

På tal om just den matchen kan jag inte hjälpa att undra, Vad är det som sker i Hjärtum?
Först Frändefors 6-2, sen 2-2 mot ett division 4 lag. Är det Petterssons träningsupplägg, killarnas inställningen eller en formtopp i helt fel läge? Vad jag med säkerhet kan säga är att det inte är en tillfällighet eller engångshändelser. Kan det vara så enkelt att det är för att jag står på sidan och skriker mig hes istället?
Vem vet?

Ska bli ett spännande år att spendera i Hjärtums IS. Utöver nyförvärven som extra energi har vi även ett träningsläger i Danmark början på April att se framemot och två nya matchställ att hämta hem poäng i.

På återseende.
/Lucas