I våras tänkte man många negativa tankar, förlusterna avlöste varandra och jag var mer skadad än jag varit under hela min karriär.
Vi fick bara uppleva en vinst i serien i våras, hemma mot Kungsbacka den 1:e Maj. Sen skulle det dröja fram tills den 1:e Augusti innan nästa kom, borta mot Virgo. Sen så åkte vi på en tung förlust borta mot Kungsbacka som fick revansch från mötet i våras. Efter den matchen har det gått riktigt bra för oss, nu har vi 10 poäng på våra 4 senaste matcher och vi har tagit oss över kvalstrecket. Men bara med 1 poäng så vi kan verkligen inte slå oss till ro. 4 matcher är det kvar att spela. Förhoppningsvis, det kan ju bli kval också så säsongen förlängs 2-3 veckor…

En anledning till vår uppryckning är några taktiska förändringar, men vi har även fått in/fått tillbaka flera klasspelare.

Här kommer en presentation på alla nya spelare i Melleruds IF i höst:

En 25-årig skotte som spelar högerback vid namn Gary Cennerazzo har hux flux anslutit till Melleruds IF. Han var runt i sommar med ett mixat lag och spelade matcher lite här och var för att försöka få kontrakt med en svensk klubb, Vår tränare såg honom i en match i Åmål och tog kontakt. Det känns lite sjukt med en import i MIF men Gary är inte en som kommer hit och tjänar några stora pengar utan en som har hjärta för sporten och vill högre upp i seriesystemet, det kommer han att lyckas med om han stannar i Sverige. Han talar för övrigt världens skönaste språk. När vi mötte Dalen/Krokslätt så sa en forward i deras lag plötsligt: -FAN VA GÔTT HAN PRATAR! Jag kan bara hålla med. Mot Skoftebyn fick dom dom ett inkast tveksamt med sig och det blir ett sånt där blandat klagande från alla håll, när det tystnat hör man Gary med en grov skotsk accent: -TERRIBLE! IT’S A TERRIBLE DECISION REF!

 

Här är Gary in action:

En till utländsk spelare spelar med oss i år, Brett Croft 22-årig anfallare från USA. Hur han hamnade här vet jag inte riktigt, men i Mellerud i centrala Dalsland är han i varje fall. En trevlig och snäll kille som fick en mardrömsstart i MIF-tröjan genom att få rött kort i sin första match för en eftersläng när spelet var långt borta och han blev avstängd i två veckor.. Bättre start kunde han ju ha fått. Men han kan förhoppningsvis peta in några bollar i dom sista viktiga matcherna under hösten. En riktig hästspark till skott har jänkarn också.

Här är Brett in action:

Sen har vi fått tillbaka några nygamla ansikten som är riktigt goa gubbar! Svenskar är dom till och med 😉   Simon ”Torres” ”Tjorven” Torrestad har kommit tillbaka en sväng till Mellerud efter att ha blandat groggar på Gotland hela sommaren. Han är i förvånansvärt bra form så det är inte omöjligt att han kommer in och får spela lite i slutet av serien. Rutin har han. Han spelade ju mittback tillsammans med Tom Pettersson (numera IFK Göteborg) i FCT när dom låg i division 1 säsongen 2011.

Kreshnik Bytyqi har kommit tillbaka från en svår knäskada och levererar mål direkt! Han är en riktig lurig måltjuv som kommer att vara nyttig.

Simon Svensson med den unika spelstilen spelade inte på hela våren, också pga en knäskada. Han har kommit in som innermittfältare (han kan spela överallt) och varit en av våra bästa, kanske till och med den bästa spelaren sista matcherna för oss.

Det var dom det, 5 stycken blandade personligheter och fotbollsspelare med olika kvalitéer som alla kommer bidra till att vi hänger kvar i 3:an även nästa år och kan satsa på en bättre placering!

Jag har åkt på en kraftig mansförkylning så matchen imorgon mot Ahlafors känns osäker för min del, men det är ju en fruktansvärt viktig match så ska i alla fall göra ett gott försök att friskna till. Kl 14 hemma på rådavallen. Välkomna!