Vi går i väntans tider, som ni kanske har märkt.

I fredags berättade jag nämligen för omvärlden att Fotbollsbloggens existens är hotad, så här två och ett halvt år efter starten. Anledningen är att jag fått nytt jobb som copywriter på reklambyrån Profil Kommunikation, en tjänst som jag tillträder om en vecka.

Det innebär, på ett sätt, att min journalistiska karriär läggs åt sidan – den som började på någon obskyr internetsida för nästan 15 år sedan, och som tagit mig hit via NLT, Eurosport, GOAL, TTELA och en massa andra arbets- samt uppdragsgivare. Det känns tråkigt, men samtidigt stimulerande.

Jag var initialt också beredd att lägga ner bloggen. Var sak har ju sin tid, och kanske var det dags att räcka över stafettpinnen till någon annan, eller helt enkelt kasta bort den.

Men så författade jag ett kort Facebookinlägg i fredags – bara för att få en bild av det generella intresset – och responsen var… ja, överväldigande. I skrivande stund har texten ”gillats” 901 gånger, delats vid 29 tillfällen och kommenterats av över 70 personer.

Alla har också haft något alldeles för snällt att säga.

Det fick mig att börja tänka: givetvis ska jag göra det jag kan för att hålla Fotbollsbloggen vid liv, och jag har lämnat ett förslag till TTELA kring hur det skulle kunna se ut framöver. Bollen är hos dem, jag bara inväntar ett svar.

Med en 14 månader gammal dotter, åtta-till-fem-jobb på Profil och mina egna planer på att spela fotboll i något år till så känns det nämligen omöjligt att klämma in bloggen på fritiden. Därav behovet av en speciallösning, och ingen skugga ska falla över TTELA om de inte gillar mitt föreslagna upplägg. Tvärtom.

Målsättningen för min del är i varje fall att kunna ge er ett besked i veckan, vare sig det är negativt eller positivt.

Och även om det är negativt – det vill säga att jag väljer att sluta blogga – så är min bestämda magkänsla att någon annan kan komma att ta över i framtiden. Det finns nämligen många skickliga skribenter i området som dessutom vurmar för den lokala fotbollen.

På ett eller annat sätt lär det lösa sig, med andra ord.

Tills vi vet mer måste jag i alla fall tacka för alla kommentarer, sms, mejl och telefonsamtal under de senaste dagarna. Ni är fantastiska, allihop!

***

Annars då på Rakt upp i krysset? Jo…

… Trollhättans BoIS ordförande Eva Wikman funderar kring talesättet ”framgång föder framgång”, efter en säsong som präglats av sportslig succé. Många intressanta tankar där!

I övrigt har det varit lugnt på bloggfronten. Vi får hoppas att det blir ändring på det framöver!

/Ahlin