I söndags var det seriepremiär mot Sköndal på Stadshagens IP!

Vädergudarna tyckte att det var lämpligt att fira detta med sol tillsammans med vindar i klass 1 varning.

Oj va det blåste! Vid ett tillfälle fick domaren avbryta matchen för att det ena målet hade blåst 2 meter bakåt.

 

Jag ska inte bli allt för långdragen om matchen men går igenom den lite snabbt ändå.

 

En sak var klar och det var att vi var 100% koncentrerade och skulle bara vinna denna matchen!

 

I första halvlek var det motvind och sol i ögonen men vi lyckas ändå lira ganska fin fotboll vid flera tillfällen. När domaren blåser för halvlek har vi gått upp till en 2-0 ledning efter 2 mål av den notoriske målskytten Ivan ”tsaren” Tedengren. Ivan är bland dom mest självklara målskyttar jag sett. Det räcker att han tittar på bollen så åker den in i mål. Rykten säger att han har en liknande effekt på tjejer.

Andra halvlek blir mer jämn men det var aldrig något snack om vem som skulle vinna matchen. Halvvägs in i halvleken får vi straff när planens gigant Micke Erstadius blir nedriven. Straffar är något som vi missat på försäsongen men det kan bero på att superhunken José Monteiro inte har tagit dom innan heller. Han smäller dit den tryggt och 3-0 är ett faktum. Det hinner också bli 4-0 innan domarn blåser av efter att Johan ”Socker” Sund snurrat lite på kanten och spelat fram Daniel Hauser till öppet mål.

 

Ett längre refererat av matchen skriven av den legendariska Simon Brännström kan ni läsa på www.fcsthlm.com
Den killen kan skriva!

 

Det är bra att vi vinner men vi har en bit kvar till den kvalité som jag vet finns spelmässigt i det här laget. Personligen är jag inte särskilt nöjd men min egen insats efter att ha missat någon pass för mycket men så kan det vara ibland.

Jag tror vi alla längtar till att få kliva ut på Kristinebergs oförskämt fina naturgräs. Den planen är magisk!

 

Denna vecka har vi hittills hunnit med två träningar på den mindre smickrande tiden 20.30. Denna fantastiska träningstid har gjort att man missat både säsongspremiären av Game of Thrones och Madridderbyt i Champions League. Men vad gör man inte för att jaga lite läderkula med grabbarna?

Det har naturligtvis varit mycket glädje och skratt efter vinsten i helgen. I måndags var det så roligt under en period att den sköna göteborgaren Jesper Jonsson utbrister mitt i kvadraten ”Va kul vi har”. Stämningen blev lite konstig efter den kommentaren men Jesper skratta så högt att det ekade mellan bergen på Stora Essinge IP.

 

Nästa match spelas på lördag mot Järla IF på Nacka IP klockan 14.00. Själv ska jag på 30års fest så kommer inte kunna trolla på kanten i vanlig ordning men självklart kommer det bli vinst ändå för det har Martin Jatko sagt och när Jatko bestämmer något då blir det ofta så.

 

Avslutar med ett par bilder från matchen!

Foto- och supportercred till Sophia, Hanna och Lovisa som var på plats och passade på att ta en tidig vårbränna i solen samtidigt som de kollade på snygga killar springa efter en boll och skrika.

Må gott!

//Magnus

 

 
IMG_3642

 

IMG_3639