Första blogginlägget för min del här på raktuppikrysset.

En större introduktion tycker jag inte behövs.
Har som tanke med denna blogg att kunna ge er läsare en inblick in i Hjärtum, spelares, tränare, ledares men framförallt mina tankar om allt som rör klubben. Finns ingen anledning att skriva mer om det så vi går rakt på sak.

Försäsongen

Försäsongen har varit vår bästa hittills och då syftar jag dels på träningsupplägget men framförallt inställningen hos spelare som har varit vår svaghet i vissa lägen. En faktor kan vara att Hjärtum gör sin första försäsong på konstgräs, charmigt nog har vi spelat på grus fram till slutet på förra försäsongen. Petterson (tränare) har lagt mycket mer fokus på kondition än tidigare år och det har uppskattats hos samtliga spelare, undantag för Alexander Wall kanske?
Utvecklingen på spelare har också tydligt setts, så kan tänka mig att Petterson har en ännu större glädje i sitt tränaryrke med tanke på att urvalet av spelare ökar inför valet av startelvan, på alla positioner.
Kära återseenden från spelare som haft annat för sig samt en handfull nyförvärv där Hannes Granlund tar ”Headlinern” gör det nog bara ännu trevligare för Petterson att snickra ihop elvan vecka för vecka.

Vad har vi då för mål denna säsong?

Ja så enkelt som att vara bättre än var vi var förra året. Om det räcker för att nå någon topplacering återstår att se, bättre att låta det vara osagt. Det enda man kan säga med säkerhet inför denna säsong är att hela 3 lag i ”Trollhättesexan” har gått ut offentligt och sagt att dom har som mål att vinna serien. Det betyder att MINST 2, kan bli 3, kommer få bita i det sura äpplet och tänka om inför säsongen 2016.

Träningsmatcherna har även dragit igång för Hjärtum. Första spelades i lördags mot Frändefors. Pettersons försäsongsträning skulle då här visa resultat. Hjärtum visade mycket vilja och bra inställning samt god kondition på alla positioner. Första målet fick Mikael Persson stå för, kvitterat innan halvlek men kort därefter gjorde ”Pudding” ett och Persson smällde in en från kort avstånd. Det stod alltså 3-1 till Hjärtum en stund in i andra, då bestämde sig Marcus Algevi för att göra det han gör bäst, mål. Det blev ett hattrick för Marcus. I sista minut reducerade Frändefors genom ett snörpligt försvarsspel från vår sida. Matchen slutade 6-2 till Hjärtum.
Frändefors slutade i toppskiktet i division 5 förra säsongen om mina källor stämmer.

Hjärtum i det sociala

Det blev ett kort matchreferat här men kommer länka till dom i framtiden som ni hittar på våran Facebook-sida och hemsida.
Ett litet längre inlägg avslutar jag här med att uppmana er att följa oss på sociala medier.
Hjärtums IS på facebook och på instagram finner ni oss som @hjartumsIS.