Det är med en högerfot i högläge med en kaffe och glass bredvid mig som jag skriver detta inlägg. Matchen i lördags mot Frändefors slutade förvisso alldeles utmärkt från Hjärtums synvinkel men det som jag inte nämnde senast var att jag, klantigt nog, drog på mig en rejäl stukning på högerfoten. Ett motlägg som jag kom in helt fel i och har man inte kroppen bakom foten i det läget så får du ont, garanterat. Så den halvdana högerfoten jag påstått att jag besitter är nu inte ens en halvdan, utan den bara är dan höger. Så just nu haltar jag runt och försöker göra det bästa av situationen. Att jag jobbar som snickare gör det ännu svårare att kunna göra nytta på jobbet, därför får jag vara hemma tills det värsta lagt sig. Hade jag varit pappersvändare som ”Pudding” (Hjärtums vänsterback med en lika god höger som vänster. Vilken fot han föredrar är det ingen som vet.) hade det ju inte varit några problem. Då man är hemma utan att vara febrig eller liknande så är tristessen enorm. Blir en hel del FIFA, ser det som fotbollsteori då man inte kan träna.
Tänkte ta tillfället i akt att presentera att Hjärtums IS är med i guldfemman!
I stort sett funkar det som så här:
Du köper en femma på guldfemman.se från Hjärtum som det för 160kr och stödjer samtidigt klubben. Då kommer du få tillgång till alla Hjärtums A-lagsspelare på guldfemmans hemsida. Spelarna kommer vara olika värdefulla från 20kr, 30kr och 40kr. Då gäller det för dig som ”coach” att välja ut din guldfemma dvs. 5 spelare för beloppet 160kr. Du kan då t.ex. välja 2st 40kr, 2st 30kr, och 1st 20kr =160kr. Här kan man blanda hur man vill men man får inte gå över 160kr, under är helt okej. Under säsongens gång kommer poäng att räknas och då gäller det att du prickat rätt spelare. Poäng är allt från Startplatser, inhopp från bänken, hållna nollor, assist och mål. Mål gjorda av en forward ger heller inte lika många poäng som om våran backgigant Per Grähs smäller dit en te.x. En liten twist är även att minus poäng kommer delas ut, så som: kort i alla dess färger, insläppta mål osv.
Så har ni koll på att Mikael Persson gör en hel del mål, ha även i baktanke att han har en mun som har tjötat till sig ett och annat kort genom tiderna.
I slutet kommer priser delas ut för bästa coach och förhoppningsvis en hel del fler vinster för olika bedrifter. Rätt så imponerande vinster får jag säga.
Verkar det intressant tycker jag ni ska klicka er in på länken nedan där ni kan ser några av vinsterna, alla spelare med värde och en kort beskrivning samt skapa ett konto. En video med mer information hur det funkar finner ni där också.
Än så länge känns det som ett grymt spännande koncept för att klubben samtidigt ska tjäna in lite stålar.

http://www.guldfemman.se/hjartumsis

Fick mig även en lätt avhyvling av vår media-ansvarig i Hjärtums IS, Robin Strömberg, även min bror, då jag glömde att skriva vi även finns på Twitter i förra inlägget. Där hittar ni oss som HjartumsIS.

På återseende, Lucas.