Hejsan!

Vad gör man egentligen som ordförande i en fotbollsförening?! Ja ni; svaret är väl allt och inget. Det är dock tur att det finns ett kansli som håller i alla trådar så att vår verksamhet flyter på! Tanken är väl att ni ska få en liten inblick i min och TIF:s vardag i och med denna blogg!

I en liten förening får man också inte sällan olika roller, så jag fungerar även som en av tränarna för vårt lag F03/04. Härliga pratglada tjejer som älskar fotboll, men som inte började att spela ihop förrän förra säsongen. Vi startar träningen kl18 och idag förvånas vi över att alla är ombytta och klara i tid, en framgång! Vi startar med konditionsträning och då startar motivatorn i att man visst kommer orka springa två varv på plan och inte ett och ett halvt. På frågan om hur man vet att man orkar just ett och ett halvt och inte två kommer inget svar utan man lunkar iväg…. och orkar givetvis springa de två varven! Vi fortsätter och övar på närkamper, passningar, att våga vara nära varandra och placera våra avslut. Det går riktigt bra och tjejerna visar stort engagemang och utveckling, allt under muntra tillrop, tills… Det drar igång en aerobic-träning med musik jämte planen. Jag trodde att killar hade svårt att göra två saker samtidigt men ack så fel jag hade; det kan inte ”mina” tjejer heller. Helt plötsligt dansas det hula-hula på planen och man springer mot bollen med hoppsan steg, allt i takt till musiken. Jag och min kollega försöker påtala att det är fotbollsträning en stund till och inte aerobics, och vi lyckas hitta tillbaka, någon minut 🙂 Träningen lider mot sitt slut, vi stretchar tillsammans och pratar om Vårfesten på lördag och matchen på söndag. Allt är under kontroll och man går hemåt med ett leende efter ännu en fotbollsträning. På Instagram kan man sedan läsa om muntra tillrop, exempel på finter och anfall från youtube och man kan ju inte annat än att längta efter nästa gång vi ska ses och träna fotboll igen!

Ordförande-Linda har haft möte med personal, skickat mail till styrelsen och bemannat hoppborgen inför lördagens Vårfest under dagen, men allra mest skratt och energi ger nog ändå trots allt tiden tillsammans med tjejerna i F03/04. Vardagen för ordförande i TIF rullar på, och jag ser fram emot framtiden!