Välj en sida

Så råkade bloggen nicka till en aning. Detta mitt i lokalfotbollens rivigaste period. Ungefär som om narkolepsin infunnit sig.

Men.

Naturligtvis hörs allt som händer ändå och en reflektion är väl på sin plats kanske. En typ av summering av vad som sägs och vad som händer just nu egentligen. Lite tips. Lite tankar. Inte kring allt, men det mitt flöde innehållt.

Jag börjar med att ta mig an de tre klubbar som står mig närmast och som jag således följer bäst.
Ja, det får bli lite partiskt ibland.

Sjuntorps IF
Herrlagets succépremiär har nog inte ungått någon med lokalfotbollsintresse.
En direkt explosion på Sjuntorpsvallen och vi hoppas snart kunna få se lite foto från den matchen också.
Då jag befann mig på plats kan nämnas (förutom Sevdan Alijas show) att flertalet Sjuntorpare aspirerade på nominering till Ahlins elva. Spelare som Fredriksson, Ali Rezaei, Victor Lundin m.fl. Grym match.
Men vi kommer alla ihåg vad som hände efter ”Miraklet på Torsbovallen”.
Jo, man åkte på däng med 8-2 mot ett supersexan-lag.
Vinninga borta i helgen. Måtte grabbarna behålla fokus.

***
Tisdag 1 maj! DM: Sjuntorps IF – Trollhättans BoIS 15:00 Sjuntorpsvallen. KOM DIT!  😉
***

Träningsmatch 2018: Sjuntorps IF – Halvorstorps IS 3-2

Sjuntorps damlag har sin premiär i helgen också. Ett pånyttfött gäng med oerhört gó just nu. Kan hända man blir lite underskattade och förvånar en del folk. Inte mig dock. Jag tror på hög placering fram i höst.
Östadkulle borta vid 16-snåret tror jag kommer fälla ÖSK. Förr var det 11:00 på deras samtliga söndagsmatcher (typ) och det gynnade oftast dem själva, vi får väl se hur detta slutar.

Skoftebyns IF gick från riktigt heta (oavgjort i premiären mot FCT) till iskalla då det blev storförlust borta mot VFK. Kommentarer är nog överflödiga och vi hoppas väl inte det är ett resultat av varken tunn/ung trupp eller någon typ av orutin. Kanske bara en dipp efter kraftansamlingen i premiären.
Vi får väl avvakta någon omgång till innan vi dömer.

Sköfta dam däremot. De rusar på och går från klarhet till klarhet. 4 av 6 poäng i seriestarten samt vidare till Svenska cupens andra omgång. Och den viktiga ingrediensen som heter målskytte saknas inte heller. Viktigt när tuffare motstånd väntar frampå. Undrar hur det går med Edina´s skada också? Hoppas på snabb återkomst där, även om det finns bra alternativ att stoppa in. Kanske kommer även Desirée Saad” i gång snart?  🙂

FC Trollhättan då.
Ja, det var för mig en lite anonym match borta mot Torslanda i söndags. Nästan lite bortglömd. Men det var antagligen för jag hade fullt fokus på Sjuntorps premiär just då. Men antar att de flesta som har koll på FCT antog att det skulle bli en promenadseger. Enligt rapporter var det också ett överlägset FCT som kunde segra med kanske inte så överlägsna siffran 3-1 till slut. Men de gjorde sitt jobb och plockade poängen. Sen att målskyttet var utspritt ser jag bara som en styrka. Alen, Ödlund samt Obengo.
Kul att min favorit, Tobias Berntson fick speltid också. Det är han värd tycker jag. Sicken goe kille och grym lirare. Framtiden för Lundins grabbar ser spännande ut.


Resten?

Supersexan som kanske inte längre är supersexan. Eller? 😉
Där har ena toppaspiranten, Wargön, sin premiär nu i helgen. Övriga toppaspiranter som Halvorstorp, TIF och LNIK tog sina segrar enligt plan. Men undra hur årets Långared ser ut? Var Hjärtum borta för dålig värdemätare? Nja. tror nog ändå att Wargön och Halvorstorp blir vassast där i år.

Herrtrean med TBoIS startade trögt med förlust borta i premiären och sedan en oavgjord. Men ack den som dömer coach BengoMarengo för tidigt. Vet att han har något på gång. Inte så orolig faktiskt. Övre halvan bör bli ett faktum när året summeras. Mitt tips som endast gick ut på twitter, ser ut såhär:

Lidköping
Holmalund
IFK Skövde
TBoIS (9a nu)
Gerdsken (3a nu)
IFK Falköping
Tidaholms GoIF (2a nu)
Götene IF
IF Haga
Melleruds IF (Leder just nu)
IFK Tidaholm
Åsarp/Trädet

Ja, men man vet ju hur det går med tips. Oftast typ noll (0) rätt till slut. Haha.

Träningsmatch 2018: Göta BK – Sjuntorps IF 5-2

Fyran har ju som bekant både IFK Trollhättan och Göta BK i sig och det är intressant. Inte för jag har jättekoll, men IFK kan man alltid räkna med liksom. Där Daoud finns, där finns bra fotboll. Och Göta såg jag dänga dit Slumpåns Matadorer på försäsongen. Även här är respekten för duktige Göta-tränaren stor och jag tror inget är omöjligt. Men hur är truppen? Är den lite ojämn månne? Nja.

Näst sist berör vi femman då. Med Sjuntorps IF, Syrianska, TFK och Edet.
Syrianska som slog till med ett namnbyte och heter numera Trollhättans Syrianska FK och inget annat.
Högt tippade både TFK och TSFK. Sjuntorps IF är med i snacket, men mer som positivt ”oj” än ”wow yeah”, om ni förstår skillnaden. Haha. Edet har gått lite under radarn och varit väldigt anonyma på försäsongen. Ett mittengäng kanske? Endast 0-2 i röva mot FCT i DM var väl ändå rätt starkt.

Till sist vill jag nämna damerna. Förutom Sköfta och Sjuntorp ovan, finns även Göta, Åsaka, IFK Trollhättan, TFK, HIS, Wargön, VIF, VFK och LNIK.
LNIK tror jag på. Det gänget verkar vara ett oerhört sammansvetsat gäng och bara det brukar bära långt. Sen har dom målskyttar och lirare så det räcker och blir över. Defenitivt topplag.
Halvorstorp som är något av ett B-lag till TFK som det ser ut (?) får nog tyvärr se sig ganska lågt ner som ungt utvecklingslag även om man härjar i lägsta serien. Och där husera ihop med IFK Trollhättan och Åsaka även om dessa båda tagit steg framåt från 2017.
Min gissning i alla fall.

I damtrean drar jag till med en gissning som låter: Wargön och VIF mittenlag. Göta bottenlag.
Njo. Det tror jag nog. Även om Wargön visar upp sin goda stämning på sociala medier så vet jag inte hur långt det räcker. Kanske bör Camilla göra comeback som pådrivare. Eller vart tog hon vägen i WIK? 😉

Ja visst. Tvåan också. TFK som vill uppåt kommer nog inte nå hela vägen. Även om jag hoppas på succé för systrana Karlsson från Sjuntorp. Må jag ha fel, men tror ändå på det långsiktiga om det ska blil något där. Och VFK gör nog TFK sällskap i mittenland 2018.


Ok. Det blev ett himla massa rablande och det var egentligen inte meningen.
Kanske hade varit bättre att planera fram lite olika texter kategoriserat.
Men nu är det gjort och näst på tur här på bloggen är en intervju.

Jo, vi kör en ”Tätt inpå” här strax.
Ses då.

PS. Har ni någon frän nyhet eller hett tips. Mejla mig, för sjutton gubbar! info@raktuppikrysset.se

För nu: Tack!

Share This