Vill börja med att skriva att det är kul att denna intervju uppskattas då mycket positiv feedback har kommit och att samma intervju med precis samma upplägg på blogginlägget har dykt upp på en annan blogg här på Rakt upp i krysset. Ser det som att min är bra och idétorka hos andra. (Glimt i ögat)

Denna vecka har verkligen vädret varit på gott humör. Solstrålarna har verkligen varit framme och visat sig från sin bästa sida och det gäller även denna solstråle som står för ”Veckans profil”, den omtalade Jonas ”PapaJonez” Aronsson.
Man kan ju undra varför just Jonas har blivit nämnd i några inlägg tidigare. Är det för att han är en ”go gubbe”, hans utvecklingskurva som går spikrakt uppåt eller är det för att han ställer många frågetecken till sina motståndare som etsar sig fast på hjärnhinnan? Jag tror det är en kombination utav alla faktorer ovan.
Med nära till skratt jämt och ständigt och en personlighet som är svår att inte bli charmad utav är Jonas helt klart en favorit hos många i laget. Det är inte för att han är någon speciell slitvarg som springer tills det smakar blod i munnen, det är inte heller för att han slänger mycket käft och är ”klassens clown”, utan det är för att han är just ”PapaJonez”.
På planen är han en hal forward med kanske inte kroppen som C.Ronaldo men när man tror att man har koll på den korta och explosiva Jonas, ”vipps” säger det och han har rundat dig så det står härliga till.
Ingen ”dribbler” men ”peta och stick” är det han gör bäst. Jämfört med fjolårets säsong så har Jonas trappat upp inte en nivå utan minst två. Löpningarna sitter, mottagningarna sitter men framförallt så är avsluten iskalla. Med ännu mer kondition och jävlar anamma vet jag att Jonas kommer att bli en viktig spelare för Hjärtum i år. Konkurrensen är stenhård på forwards positionen och kanske är Jonas min största konkurrent där Marcus Algevi verkar sitta på någon sorts form av immunitet (Eller är han helt enkelt så bra?). Jonas får helt enkelt njuta så länge han kan tills jag är tillbaka på planen.
jonas-aronsson-20150219223914
Hej Jonas ”PapaJonez” Aronsson!

Beskriv dig själv kort som fotbollsspelare.

Jag skulle vilja säga en rätt så teknisk hal spelare som inte gillar att springa allt för mycket.
Vad har du för förhoppningar om dig själv och klubben denna säsong?
Hoppas på så många startplatser som möjligt såklart. Tävlar ju mot dig (Lucas) så det blir intressant. Målet för klubben är väl kanske inte att vinna hela serien men jag hoppas vi ska ha en grymt rolig säsong tillsammans.
Vart på planen spelar du allra helst?
Finns två personer som hör hemma på forwardspositionen, det är jag och Zlatan
Vi säger att Pettersson väljer att starta dig som forward en match med en 4-4-2 uppställning. Vem har du helst bredvid dig och vilka två ser du gärna bakom dig på innermittfältet?
Bredvid mig har jag gärna Marcus ”El maco grande” Algevi för hans näsa för mål och djupledslöpningar. Skulle man slarva bort bollen skulle det kännas tryggt med en hel Hannes och Pontus Johansson bakom sig. Två stabila pjäser.
Du har ju tidigare i mina blogginlägg blivit nämnd för bl.a. din nya inställning. Vad tycker du själv skiljer Jonas 2014 och den uppgraderade PapaJonez 2015?
Stor skillnad, framförallt konditionen som det har varit mycket fokus på under försäsongen. Något tappat kilo men också nya fotbollskor! (Fotbollsskor är en stor grej i Hjärtum, kommer ett inlägg om det inom snar framtid.)
Senare nästa vecka (v.12) möter vi Halvorstorp som har ett gott självförtroende, speciellt med deras ny-signade Bilgin Aliosman. Tankar om matchen?
Det kommer bli en tuff match, båda lagen lär vara supertaggade. Dom tror vi har hybris, jag tror dom har hybris så det kommer bli spännande.
Dom har ju även som oss spelat lite under vissa förväntningar den senaste tiden. Vad tror du kräv utav oss för att vända den negativa trenden som befinner sig i Hjärtum för tillfället?
Det gäller att alla har en bra inställning och komma upp i högt tempo som jag vet att vi kan.
En kort liten fråga till sist. Jag står ju skadad vid sidan av planen för tillfället och skriker på er som spelar mestadels. Hörs jag eller stänger man av?
Man stänger mest av tror jag. Stod vid sidan av planen bredvid dig senaste matchen och då märkte man att du skriker mycket mer än vad man hör. Man hör nog det man vill höra.
Tack Jonas, Vi hörs.