Då har säsongen 2015 formellt sett påbörjats och första träningsmatchen är avklarad. Det slutade med en 4-2 seger mot kommande seriemotståndare och ärkerivaler Sjuntorps IF. Vad skall man då dra för slutsatser ? rätades frågetecken ut?

 De flesta lag har redan spelat en eller två träningsmatcher så vet inte om vi är sena eller om de är tidiga. Men då var det äntligen dags att lira match istället för att träna. Det är ju detta man längtar efter när man springer runt och svär i huvudet över hur kallt det är och varför man gör detta överhuvudtaget…. tror att alla förstår nog vad jag menar

Nu så har jag ju tyvärr inga coola pics att visa från matchen men skall försöka lösa en fotograf till söndagens match mot Edet FK


 

 

Då åter till gårdagens match, Coach Emir gjorde det klart och tydligt att alla spelare som var kallade skulle få speltid och om jag inte minns fel så var de 18-19st som skulle spela. Detta skulle även leda till många rockader och att gubbarna i laget skulle testas på lite olika positioner under matchens gång.

Om man ser till matchen så tycker jag inte att någon av lagen gör någon bättre match, Vi saknar tålamod större delar av matchen och slår fruktansvärt mycket långa bollar som Sjuntorps backlinje bara kan stå och i princip blåsa bort. stundtals får vi till ett acceptabelt passningsspel. vi har en hel del chanser som borde kanske ha förvaltats bättre men likaså hade även Sjuntorp.

Målskyttar för UIS igår var: Sergio,Anes,Pontus,David

DSC_0133

Målskytten Anes

Får inte glömma Sergios halvcykel som Sjuntoprs målis gjorde en bra reflexräddning på. Man får väl kalla det en revansch då Sergio tidigare i matchen gjorde mål på frispark som såg ut att räddas enkelt av målisen, men som istället på något vänster tappade in den.

Ute på planen var det ganska så stökigt och det var en del ojusta satsningar, undrar hur det blir sen när serien drar igång och det blir ett ”riktigt” derby?!?!?!

Summa summarum så får våran insats 4/10 Pirlo då vi kan så mycket bättre och ja de var inte mycket som stämde, men en seger är ändå en seger och det ger en luft under vingarna, men gårdagen gav ändå en del possitiva tecken och jag höjer 8st varningens finger om att UIS kommer vara redo när serien drar igång.

Men de frågetecken som väl finns hoppas jag försvinner på söndag då vi skall möta Samba-Mats och Edet.


 

Lite om Sjuntorp då, de spelade precis så som de gjort de senaste 3-5åren. Frånsett från Per/Kennets(fd tränare för HIS) tid i Halvorstorp så är Sjuntorp de tungaste laget jag mött och de är alltid jobbiga att möta. Sjuntorp vet verkligen sina starka sidor och hur dessa skall nyttjas till fullo.

* Är nöjd med mitt 2-1 tips till FCT mot IFK GBG, jag måste väl ändå ha varit närmast i 0520-området ?

* House of Cards säsong3 har ju kommit nu farväl allt socialt liv och vi ses snart

* Pirlo långtidsskadad…. suck

* Man får ändå hylla de 10-20 personer som igår kom och kolla på matchen en kall torsdagskväll. Roligt!

* Nyförväret för denna säsong Jakob Eriksson som ännu ej gjort en träning kom och kolla igår, Roligt!(nej)

Ciao!

//Tobias #21