För snart två månader sedan så pustade dom flesta försvarsspelare i Trollhättesexan ut. Ryktet gick som en löpeld att den glödheta forwarden hade skadat sig och fick stå vid sidan med rehabilitering. Klubbar höjde helst plötsligt sina egna förväntningar om sin placering och det såg ljust ut för dem flesta. Med en tejpad fot alá Håkan klev han ut på konstgräset igen i tisdags. ”He is back” viskades runt om planen när kvällssolen fortfarande värmde över plastgräset. Det var lite som i Game of Thrones, ”Winter is coming” känslan. Med bollen vid fötterna kände han sig fram över planen, testade kroppsfinter, höger och sen vänster, det kändes oförskämt bra. En skymt av Hjärtums mittlåsgigant Per Grähs sågs med skakiga knän och nagelbitning i ren frukta för vad som komma skulle. Han är nära sin comeback, Lucas Strömberg är snart tillbaka…
Så gick det iallafall till i mina fantasier när jag testade på att träna i tisdags. I själva verket slutade det med kramp i lår och vader med lagkamrater skrattandes åt mig, jaja det är kärlek det med.
Hur som helst kändes det hyfsat bra att få vara med lite lätt igen. Testade på att hänga med i kvadratspel och lite smålagsspel. Det var ovant med tejpad fot och det var svårt att veta hur mycket man ska våga ”trycka på” i löpningar och passningar. Efter tillsägelse av coach fick jag till slut gå av smålagsspelet då skaderisken fortfarande är onödigt hög och det är dumt att vara för het på gröten. Hur som helst kändes det kul att få vara med lite och veta att rehabiliteringen gör resultat. Nu är det bara köra på ännu hårdare tills man är helt hundra.

Fredag kl 04.00 kommer bussen för årets träningsläger att börja rulla till Danmark för årets träningsläger. Kommer bli fruktansvärt trevligt som vanligt och hoppas på gott väder. Då jag inte kommer kunna medverka fullt på ut på träningar så hade det varit förträffligt med strålande sol och något kallt att dricka i handen samtidigt som man ångar på killarna som springer. Vi kommer hålla till på en ny anläggning vad jag förstått i Tilsvildeveje, ca 5 mil ifrån Köpenhamn. Den har fått goda recensioner så det bådar gott.
Då Emil och Hannes har fått lämna återbud (ej pga skada) så tänker många att vi kanske inte har någon att kila in men ack så fel man kan ha. Vi har en spelare som varit i klubben i 3 år men lyckats komma undan med inkilning (tror han). Vem det är berättar jag inte nu, låter han tro att han är smart i några dagar till. Utöver detta så kommer det säkerligen bli lite utmaningar och lagtävling som ofta hettar till och ett och annat skratt kommer att delas. Man har aldrig tråkigt med dessa människor.
Hoppas grabbarna är lika laddade som jag som inte ens kan vara med fullt ut, är säker på att det kommer bli riktigt kul.
Vi hörs!
/Lucas