Från 0-2, till 2-2, mot självaste IFK Göteborg! Förra helgens spektakulära vändning mot, år 2014:s allsvenska serietvåa, har skapat ett stort eko runt om i fotbollssverige. Från att vara nederlagstippade redan från start, till att hamna i underläge med 2-0 efter dryga 60 spelade minuter, lyckades vi alltså, med bravur, ändå vända på steken och knipa ett kryss i premiäromgången i Svenska Cupen, mot ett lag som anses tillhöra toppskicket i allsvenskan. Det kan inte varit många som räknat med det va?

Någon större genomgång av matchen som sådan tror jag inte behövs, för alla med något form av intresse för lokalfotbollen, måste väl ha följt denna supermatch? Förvisso var det ju enbart bara 2417 stycken på plats, en aningen svag publikssiffra i mitt tyckte, men desto fler bör väl ha följt det på webben då kan man gissa? Känner rent spontant att det var tråkigt att publiksiffran inte blev högre, det var ju ändå trots allt anrika IFK Göteborg som var på besök på Edsborgs IP denna gråmulna lördag, men men… Förhoppningsvis kan åtminstone tillställningen vi bjöd på öka intresse för klubben och locka mer publik till nästkommande matcher!

Foto: Tommi Nyman (

Foto: Tommi Nyman – Nyman Foto

NU: Åter till förra helgens drabbning. Man kan ju knappast påstå att Blåvitt stod för en superb prestation i lördags. De hade enorma problem att hantera underlaget, fastän man rent spontant tycker att det egentligen borde gynnat deras brottarfotboll? Haha, således var i alla fall inte fallet. De hade stora problem att driva upp ett bolltempo matchen igenom, men trots detta lyckades de ändå skaffa sig en 2-0 ledning och bör då dödat tillställningen? Det är väl åtminstone vad man tycker ett lag från allsvenskan bör göra, vid en tvåmålsledning, mot ett lag tre divisioner ned i seriesystemet. Lika så bör vi känt i det skedet att: ”Nu är det kört, det här vänder vi aldrig…”, men istället blev det vår tändvätska, och vips, inte allt för långt efter att 0-2 ramlat in, hade David smackat upp bollen i nättaket i motsatt mål och resten är, som man säger, historia… Jonte nickade dit 2-2 efter 78 minuter spelade och har sen därefter en till boll i mål, som knappt men korrekt blevbortdömt för offside. När Lerjéus blåste i pipan för sista gången, var upphämtningen ett faktum och resultatet 2-2, gav mersmak.

Inställningen som fanns i laget, att vi aldrig gav upp, och att vi aldrig vek oss, tror jag vi kommer ha med oss genom hela året. Kan vi hämta upp ett underläge mot Blåvitt, kan vi hämta upp det mot vilket lag i serien som helst, så det gälller att bihålla detta, och fortsätta på samma spår!

Fem matcher kvar till Europa

Nu, om några timmar, väntar andra mötet i Svenska Cupet. Detta i ett litet form av ”derby”, borta på Rimnersvallen, mot Ljungskile SK, som övertygande besegrade Myresjö/Vetlanda i första omgången med 5-0. Att det är en tuff match som väntar går inte att ta miste på, men känslan i gruppen är bra, och kunde vi skrälla mot IFK Göteborg, finns det inget som säger att vi inte skulle kunna skrälla mot Ljungskile. Det är ju trots allt bara fem matcher kvar nu till Europa, så det kanske är god tid att lägga i en ytterligare växel och visa vad FC Trollhättan verkligen går för, eller vad tycker ni?!

//Glaslirarn