Efter en hektisk skolveckan, troligtvis den värsta veckan i hela mitt liv, som innefattat extremt långa och sena nätter av plugg, har jag nu äntligen checkat av veckans ”måsten” och skapat mig lite tid för att skriva här igen. Hoppas ni har överseende för detta och den skrala uppdatering som varit. Kommer bättra mig!

Med det sagt, tänkte jag nu gå in på vad dagens inlägg kommer att handla om. Ämnet är nämligen något som just alla fotbollsspelare runt om i Sverige nu genomlider, alltså försäsongen. Om vi skall vara helt ärliga, finns det verkligen någon som tycker om försäsongen? Och kan den egentligen vara ”bra”? Förvisso är det i och för sig alltid roligt att spela fotboll, annars hade man troligtvis inte uthärdat denna perioden överhuvudtaget, men förutsättningarna för att göra det man gillar är minst sagt undermåliga under vinter. En bitande kyla, en stormby av snö eller slask i ansiktet, på ett stenhårt, halt, och förrädiskt konstgräs. Det är något som åtmistone gör mig själv, och säkerligen flertalet andra, ifrågasättande till varför man egentligen utsätter sig för att gå ut och träna. Som tur är har vi blivit beskonade från en extrem vinter detta året och tack gode gud för det, för att även om vädret vissa dagar är allt annat än inbjudande så kunde det ju trots allt varit avsevärt värre!

10676259_782528428508345_620021536332122807_n

Ett grönt Edsborgs IP, något att se fram emot…

Försäsongen i FC Trollhättan detta året, har väl varit likt föregående år, där vi redan den 1:e december började med träningarna och förberedelserna inför säsongen 2015. Då förvisso med en rätt tunn trupp, där stora frågetecken fortfarande fanns, bland annat vilka spelare som skulle bli kvar i klubben, och vilka som skulle komma in som ersättare till de som redan lämnat, men undan för undan så har truppen nu växt sig större, och som jag skrev i förra inlägget om Silly Season, har det anslutit sju stycken nya spelare.

På träningarna var det inledningsvis en hel del spel, men inte så mycket taktiska direktiv. Detta för att, dels provspelare skulle kunna få en så en bra chans som möjligt till visa upp sig, men att helt enkelt för att truppen var långt ifrån spikad och att man inte visste vilka spelare man skulle ha och jobba med den kommande säsongen. Nu, såhär i mitten av feburari, när bitarna börjat falla på plats och truppen blivit så gott som komplett, är det däremot avsevärt större taktiskt fokus på träningarna, där årets spelidé har börjat nötas och läggas till grund. Skador och sjukdomar är dock något som duggat in titt som tätt, inte minst denna veckan där rekordmånga fått avstå från träning av olika virus- eller skaderelaterade skäl, och det har självklart satt en negativ prägel på träningarna i form av en viss underbemanning, men det är väl också något man kanske får räkna med när det just är försäsong här i Sverige. En försäsong där gräset inte är grönt, där himlen inte är blå och solen inte skinande, utan där den fina gröna mattan är utbytt mot det gummitäckta saltade konstgräset, och där inte ens ett litet stråk av sol kan skina igenom den askgrå himlen. Det går ju inte att undgå det faktum att skaderisken, men också risken att bli sjuk är avsevärt högre på vintern, dels för kylan, och de dåliga planerna, men också på grund av andra aspekter. Förhoppningsvis blir det i alla fall bättre, i tid med att seriepremiären, kryper sig närmare.

Imorgon är det i vilket fall som helst dags för vår blott andra träningsmatch. Denna hemma på Edsborgs IP, klockan 13:00, mot IK Gauthiod, så hjärtligt välkomna dit. Vill även passa på att påminna att det nu bara EN VECKA(!) kvar tills tävlingssäsongen drar igång. Detta i form av Svenska Cupen mötet mot IFK Göteborg, hemma på Edsborg IP. Det vill jag lova, att det är något ni inte vill missa!

//Snibb