Nu har jag äntligen fått/tagit mig tid till att leverera ett inlägg, anledningen till att jag ej har skrivit så frekvent den senaste tiden stavas MOTIVATION.

 

Som ni vet så går det ju rent ut sagt uselt för oss i Upphärad nu, från att vara ett topplag från förra året till att vara topptippade inför denna säsong och göra en riktigt bra försäsong till där vi är nu i ett ingenmansland i Div6 Trollhättan… Jag själv har ju tyvärr inte kunnat vara med så värst mycket denna säsong pga av att jag helt plötsligt har blivit en glaslirare och att det har blivit fruktansvärt mycket jobb som har kommit i vägen för fotbollen vilket grämer mig extremt mycket då jag personligen hade stora förhoppningar inför detta året.

 

Jag trodde personligen att man skulle orka att berätta och skriva i både med och motgång men denna säsong har varit något fruktansvärt påfrestande både fysiskt och psykiskt…

Att inte kunna vara med till 100% är jobbigt framförallt när det kommer skador och jobb som krockar med fotbollen.

 

Den frågan jag ställer mig är vad som har hänt med UIS sen i vintras/våras ? på träningarna under den tuffaste tiden som finns att spela fotboll när vädret bjuder på regn och snöslask i minusgrader så var det oftast alltid 12-18 gubbar som slöt upp för att träna.

MEN ända sen de två första matcherna i serien mot TIF och Hjärtum som vi tyvärr förlorade så hände det något där, vi hade inte längre samma uppslutning och istället för att knyta nävarna och spotta ut blodet som vi fått i munnen så var det som att ingen längre trodde på att vi kunde ta hem serien. Det var ju vid denna tidpunkt som fotbollen börjar bli rolig på riktigt med att slippa regn och rusk.

 

 

Den enda matchen som jag har sett och som laget visade rejäl inställning i var när vi mötte LNIK borta, en match som vi vann med 1-3 (en rejäl dos tur också), men i denna match var det ingen som vek ner sig! här kämpade och slet alla för varandra precis som under försäsongen! men sen efter det så har det varit mycket som har gått fel tyvärr….

Jag var iväg med jobbet under det andra flundre derbyt en match som UIS tydligen visade karaktär i och lyckades vända och vinna! Eftersom jag ej var på plats så kan inte jag göra någon bedömning av matchen.

 

 

Ska nämna två saker som har varit återkommande från match till match och det är:

1.

Felbeslut i backlinjen. Som när ska man rensa bort bollen och när man ska dribbla, vem som ska stöta och vem som faller. Allt detta är återkommande från match till match tyvärr

2.

Alla vill göra mål. Det är ofta det kan bli så att vi råkar ut för omställningar under matcherna där vi kanske hamnar i ett 3-4 eller 3-5 läge och resten av laget går eller lunkar långsamt hemåt. Man vinner inga serier så….

 

Men det största problemet fortfarande är att vi har inga vettiga träningar längre då det är för få personer som dyker upp. Så att sätta ett försvarsspel eller ett presspel har ju varit ytterst svårt att få till.

Nya tag på Torsdag 24/10 Edsborg klockan 19:00 för er som vill dyka upp och känna på det.

 

Väl mött!

/Tobias Nilsson