Vi går vidare i vår tredelade halvtidsrapport.

I detta avsnitt kollar jag lite på div 3 och 4 för både herr och dam.
Vi kör på direkt tycker jag. Med dam först såklart. 🙂
(Placering – lag, matcher-vunna-oavgjorda-förluster, gjorda mål-Insläppta mål, målskillnad, poäng)

Div 3 – dam
3 – Wargöns IK 14-8-3-3  32-21  11 27
8 – Vänerborgs IF 14-5-4-5  32-35  -3 19
12 – Göta BK 13-0-2-11 13-65 -52  2
Wargöns IK
Här har vi ett gäng som likt LNIK har ett ganska bra öga för det sociala i olika kanaler. Man får en känsla av god sammanhållning och ett gött gäng. Vilket är ett finfint skyltfönster utåt. Viktigt.
Rent sportsligt har de verkat lite i skuggan av de div1- och div2-lag som huserar i området, men har ändå kunnat leverera bättre än t.ex. jag själv trodde inför säsongen. Fint arbete av Johan Engström & Fredrik Andersson alltså.
Bland resultaten kan nämnas två fina 6-1-vinster och oavgjort i derbyt mot VIF (1-1). Andrea Markusson har hittills varit mest pålitlig framför mål med 13 fullträffar. Drivmotorn och f.d. bloggerskan här på rakt upp i krysset, Camilla Hansson hittar man numera bland truppen i F30.
Vänersborgs IF
Både Wargön och Vänersborg huserade ett tag i div2. Det året var ett riktigt 2stads-år för div2. Då även LNIK, Skoftebyn och VFK fanns med.
Fjolårets andraplats verkar man inte kunna matcha även om Amanda Sjöö och Felicia Aronsson gör allt i sin makt för att avancera med sina 6 mål var hittills.
1-1 borta mot jumbon Göta påminner nog laget om att man inte riktigt nått rätt nivå. Utan risk att falla ur får truppen, kanske redan ny, sikta in sig på att förbereda en ännu hårdare knuten näve 2019 istället.
Göta BK
Seriesegrarna 2017 som säkrade guldet så sent som sista matchen borta mot Sjuntorps IF. Då ett lag som arbetade tillsammans med Ljungskile och Ödsmål. Nu ett Göta som arbetar på egen hand. Därmed blir det inte bättre än en jumboplats hittills. Ett antal storförluster och en nolla i segerkolumnen visar tyvärr inget framtidshopp även om det bara är 4 poäng upp till säker mark. Men då gäller det att man får spelet att stämma när lagen ovanför står för motståndet. Vi snackar Hemsjö IF och Torpaalliansen i första hand.
Vårens oavgjorda mot Torpaalliansen och förlust mot Hemsjö bör förvandlas till 6 poäng under hösten för att kunna ha chans att stanna i trean. Vi får se om Alice Holmgren (m.fl.) som strutat 5 hittills är på målhumör då. Annars är jag rädd att det blir respass för Göta.
Notera 1
Ulricehamn har 13 segrar av 13 möjliga. 86-6 i målskillnad. Känns redan klart och det är tråkigt att det inte verkar finnas någon kvalplats. Eller?
Notera 2
Ahlin tippade Wargön som segrare, Vänersborgs IF som tvåa (kvalplats?!) och Göta på plats 9. Ulricehamn tippade han förresten också och då som 8a.  😉

Div4 – dam

4 – Sjuntorps IF 8-4-1-3  15-13   2 13
5 – Åsaka SK 9-4-1-4  15-16  -1 13
6 – IFK Trollhättan 8-3-2-3   9-21 -12 11
7 – Halvorstorps IS 9-2-2-5  12-20  -8  8
Sjuntorps IF
Här har vi ett annat glädjegäng. Nu kanske jag analyserar lite med färgade ögon, men detta är ett lag på frammarsch. Truppen har växt och spelglädjen frodas. Fjolårets sjätteplats var ett fint besked redan förra året, men förbättringspotential fanns redan där. Då behövdes rätten att lira 9-manna tas i bruk ganska ofta. I år tror jag inte det använts någon gång (osäker). Även om flera från förra året fattas (skada, slutat, gravida), har andra tagit vid och man bibehåller hög närvaro på träning och bra spel på planen.
Man startade säsongen med 2 förluster. Båda mot nuvarande topplag. Efter det var man obesegrat fram tills serien vände och returen mot Östadkulle stod för dörren. Vårens 5-1-förlust förvandlades till 2-1-förlust och bevisar hur mycket laget växt under säsongen. Speciellt när man spelade såpass bra att man väl var värda minst en poäng där.
Skyttetoppen? Jo, Sandra Eriksson leder där. Hon har gjort 4 av de totala 15 hittills.
Saknaden av målvakt i laget gör dock att tre av spelarna får varva som burväktare och de gör det väldigt bra. Hösten ser ljus ut, då man också hoppas på motorn Kajsa´s comeback efter knäskada, och kanske någon mer bonus.
Man blickar uppåt med ett snett, lurigt leende.  😉
Åsaka SK
Jag var på pojklagsmatch härom veckan. På Åsevi. Sicken grann anläggning. Det tänkte man (jag) inte på när man förr annars bara varit där för att spela seniormatch.
Åsaka är också ett lag som växt under säsong. Man startade lite trevande, men avslutade till exempel våren med att besegra båda topplagen Östadkulle och Emtunga. På de två matcherna gjorde Erika Friberg endast ett av målen. Men för övrigt är hon överlägsen skyttedrottning i laget med sina 8 fullträffar hittills.
Med sin medvind kan Åsaka kanske ge Sjuntorp en match om att haka på toppstriden? Lurigt.
IFK Trollhättan
En förening som jobbar stenhårt med integration och gör stor skillnad där för området. Laget däremot har inte riktigt levererat och jag vet inte heller om de har något uttalat mål. Tre segrar hittills varav en på WO. 9 gjorda mål.
Det kommer bli svårt för dessa tjejer om det är uppåt i tabellen man nu siktar. Men jag hoppas verkligen laget lever kvar och jag gillar vad spelande coach Mery Jadan tillför både på och utanför planen. En sann förebild.
Halvorstorps IS
Med uttalat samarbete med TFK har man i år en ung trupp som tyvärr redan fått lämna WO en match. Hur samarbetet är utformat vet jag inte riktigt men det verkar inte som man kan låna spelare hur som helst(?).
Seger mot de två lagen nedanför i tabellen fixades i alla fall. Till och med oavgjort mot topplaget Östadkulle, men sen har det varit ganska skralt.
Och kanske är samarbetet utformat som en typ av utbildning för blivande TFK-spelare? Ja, då kan det till och med se bra ut. I alla fall för framtiden, för det är ju ändå bara första året ännu.
Ja, framtiden har svaret. (Och kanske någon i organisationen) 😉
Notera 1
IFK´s Mery Jadan har spelat i samma lag som Linus Ewenborg. Jag själv var med på den tiden som deras tränare. 🙂
Notera 2
Ahlin tippade Sjuntorp 4a, Halvorstorp 6a, IFK Trollhättan 7a och Åsaka sist, 9a
Notera 3
Har sett samtliga tre spelare i Sjuntorps IF som varvar som målvakter. Riktigt duktiga alla tre. Men när jag senast såg Ida Johansson stå och göra otroliga fantomenräddningar på avgörande frilägen, satte jag kaffet i halsen. Fantastiskt bra.
****************
Det blir en hel del text här märker jag. Men vi kör vidare.  🙂
Vi går över till Herrarna.
Div3
4 – Trollhättans BoIS 12-6-4-2  22-11 11  22
5 – Melleruds IF 12-7-1-4  24-28 -4  22
Trollhättans BoIS
Huserar i en serie där tre bottenlag får lämna efter säsongen och ett lag som har chans att kvala sig kvar. Förlorade senast den 11e maj. Då borta mot Mellerud med 2-1. Obesegrade på Torsbovallen hittills i år och har väl överbevisat de flesta tyckarna genom att ha häng på toppstriden med endast 4p upp till ledande Lidköpings FK. En ganska stor mängd nyförvärv inför säsongen har hjälpt laget förbättra fjolårets placering avsevärt. Då på gränsen att trilla ur. Nu med i toppskiktet. Det är alltid kul med skyttekungar, TBIS sådan heter för tillfället Christian Sundén Niemi och har fixat 6 mål hittills. 2017 slutade skytteligasegrarna Kortekangas och Nyberg på 8 var. Det tror vi väl att Christian fixar att slå i år? 😉
Melleruds IF
Om jag inte minns helt galet nu, så ledde Mellerud serien ett tag (6 segrar på de 7 första matcherna). Man har nu halkat ner en aning men har för den delen inte släppt tätkänningen helt. Albin Broberg heter Melleruds skyttekung som gjort hälften av målen i år. 12 av lagets 24. Om inte fler målproducenter kommer igång lär Albins framfart spela stor roll hur det kommer gå för Mellerud till slut. Mellerud som är nykomlingar men far fram helt utan respekt. Spännande att följa kampen mellan Mellerud och TBIS i höst. 🙂
Notera 1
TBoIS tränarfru Bengtsson i en intervju: Läs den här >>>
Notera 2
Ahlin tippade TBoIS 7a och Mellerud 8a
Vi går vidare bland våra herrar…
Div4
6 – IFK Trollhättan 13-6-3-4  22-22  0  21
10 – Göta BK 13-2-4-7  12-24 -12 10
IFK Trollhättan
2012 åkte man ur trean. 2013 var man nära att trilla ur även fyran. Men efter det har IFK Trollhättan varit ”det eviga mittenlaget”. Med en mängd olika tränare som Ali Mohammadian, Fady Daoud och flera andra har man nu ”Ula”. Ulf Andersson. Och i truppen har man en hel del namnkunnigt, men sedan 2010 har man inte riktigt kunnat leverera (2011 kvalplats neråt). Här har jag ingen aning om den uttalade målsättningen heller. Kan hända att det finns förutsättningar som gör en satsning svår och att arbetet med föreningens integration går i första hand. Men jag tror ingen spelar för att vara kvar i fyran, så att säga. IFK verkar dock ge en väldigt fin fotbollsutbildning då flera av FC Trollhättans spelare kommit från just denna förening.
Får se om laget kan skrälla till lite i höst och kanske klättra i tabellen? 8p upp till täten är ju ingen omöjlighet.
Göta BK
Raimo Käkelä styr skutan i ett lag man inte trodde han skulle stanna i länge. Man trodde han ville upp i högre divisioner. Men han är kvar och Göta slåss för tillfället i de nedre regionerna av herr-fyran. Även om man gjort bra matcher (Oavgjort mot de tre topplagen bl.a) har man inte riktigt fått fart på skutan i år. Jag såg träningsmatchen mellan Göta och Sjuntorp (5-2) och tänkte då att Göta kommer bli farliga under kommande säsong. Även om just träningsmatcher brukar vara missvisande om hur säsongen kommer gå, så fanns det ändå ett annat tempo och ett bra bollförande lag med fart, där på motståndarsidan av planen. Marco Nikic heter skyttekungen för tillfället och han har gjort 50% av lagets mål. 6 av 12.
Klarar sig Göta kvar? Finns det mer att ge? Stannar Käkelä ytterligare en säsong?
Notera 1
IFK Trollhättan samlade 30p 2017 och 2016. Nu har man 21p och går således mot ett bättre år. Var detta ett av lagets mål?
Notera 2
Ahlin tippade Göta som slutlig 4a. IFK Trollhättan som slutlig 5a
***********
Härnäst blir det Herr div 5 och 6.
Herregud vad många lag där!
*phust*. 😉
Hörs