Välj en sida

 

11212470_952477408119375_2103573148_n

Då var det dags att låta Hugo få tala ut om sina bekymmer och tankar, håll tillgodo och ha i åtanke att pöjken är för gudskull bara barnet…

Som yngsta brorsan

Att vara yngst i ett lag är inte alltid det lättaste eller roligaste. För i och med att vara yngst i ett seniorlag, tillkommer också en massa ansvar. Själv har jag varit den yngsta eller näst yngsta i UIS sedan jag var 14. Det var då jag först fick prova på att gå upp från J-laget för att vara med A-laget, och som vid den tiden låg i division 4. Redan på första träningen så fick man veta vad som gällde, och helt plötsligt stod man och fyllde på vattenflaskor, plockade fram västar, såg till att alla bollarna var pumpade och givetvis fick man också bära runt på allt detta. Som 14-årig kille och då man helst av allt vill göra debut för A-laget, ifrågasätter man inte så mycket och gör istället som man blir tillsagd. Dessutom är det väl lite av en oskriven regel att det alltid är juniorerna som ska göra slitgörat?

Problemet dock med att det är juniorerna som ska göra slitgörat, är att Upphärads IS inte har haft ett J-lag sedan typ 2012/2013 och då tillsammans med Sjuntorps IF, vilket också innebär att antalet juniorer som blivit uppflyttade på senare år = 0. Vilket betyder att jag varit den yngsta eller näst yngsta i laget i snart fem år. Och på fem år, med minst 2 träningar i veckan + match hinner man fylla jävligt många vattenflaskor ska ni veta. (Lite snabb matte för den intresserade: 5 år * 52 veckor * 3 tillfällen * 12 vattenflaskor = 9360 vattenflaskor, och om varje flaska tar ca 10 sekunder i genomsnitt => 93600sekunder = 26 timmar. 26 timmar!) Man börjar ju ana att man kanske har en något för hög lojalitet för laget, men om någon letar efter att anställa en vattenflaskpåfyllare med bra meriter, vet ni vart ni ska höra av er!

Sen så är det givetvis inte bara diverse materialfix man får stå ut med som yngst i laget. Andra givna saker är sådana som: att man alltid får börja i mitten på kvadde, flertalet förväntar sig att man har med sig ”lagschampo” (vilket man dock ofta ”glömmer”), när mål ska flyttas eller när bollar ska hämtas är man som yngst given för uppgiften… listan kan göras ofantligt lång. Detta är dock saker de flesta känner till, men hur bemöts man egentligen av de andra ur laget?

Jo, många gånger känns det som att man är den yngsta lillebrorsan i ett lag fullt med storebröder. Man får ta en hel del skit, man får ett par pikar varje träning, det blir mycket retsamheter och man får ständigt kämpa för att försöka vinna sina äldre lagkompisars respekt, men det finns också mycket kärlek bakom det hela! Precis hur jag tänker mig att det även måste vara att vara lillebror till flera storebröder.

Kul att få gästa /Pissjunioren Hugo Månsson 534350_668595923174193_1736926527_n

Share This