Idag har jag tänkt att skriva om något helt annat än bara Oddevold och hur riktigt bra jag tycker det är i denna klubb. Detta är en dag då jag gärna vill att ni som läsare skall få er en tankeställare och komma fram till erat svar. För i slutändan är det faktiskt individens beslut att komma fram till vilken typ av fotboll som faller dem själva för smaken.

Mina erfarenheter
Jag är just nu inne i min tredje säsong i Div 1 och har mött många olika lag med olika tänk och som har deras alldeles egna fotbollsfilosofi.  Ett lag som utmärker sig från alla andra i Div 1 är bland annat Qviding som spelar väldigt mycket kortpassningsspel i sidled och jobbar sig senare genom spelyta för spelyta längs backen för att komma fram till mål. Tar man Utsiktens BK som förra året faktiskt vann div 1 som exempel, kan man konstatera att deras filosofi var att vara starka bakåt och komma snabbt fram till chanser med 2-3 längre passningar i planets längdriktning.  Det gick ju hem för dem. Dessutom finns det lag som har blandningar av dessa spelidèer. Men vad tycker ni? Vad är fin fotboll för er?

Barcas tiki taka, Real Madrids kontringar eller Bayern Münchens framdrift?
Många fotbollsfanatiker pratade mycket om Barcas tiki-taka och alla berömde dem för att de spelade ”fin” fotboll. För många av dessa människor spelade Barca den bästa och perfekta fotbollen, TIKI TAKAN va den nya grejen!!  Lag över hela världen, både på proffs och på amatör nivå försökte härma och utveckla sina spelare till att bli riktiga tekniska gubbar som spelade kortpassningspel. Allt var frid och fröjd för tiki takan tills Bayern Münchens  MANGLADE ner mitt favoritlag både på Allianz Arena och Camp Nou med 7-0 på två matcher.

Efter detta sa många TV-tittare och journalister att Bayern Mûnchen spelade den perfekta fotbollen med framdrift och när Tyskland då också vann VM så blev denna nya sorters fotbollen, ” den perfekta fotbollen”.  Men, så värvade Barcelona två gubbar vid namn Suarez och Neymar, plötsligt fanns en ny dimension i deras Tiki Taka fotboll. Nu fanns det ett djupledshot också där den långa bollen var ett nytt alternativ i deras spel. OCH nu spelar de Champions League final den 6 juni. Och gissa vad folk säger nu?  Ja, nu spelar Barca den perfekta fotbollen igen.

Vad tycker jag?
För mig handlar fotboll om så mycket mer än att bara kunna spela på ett sätt, man skall kunna spela ut ett lag med övertag på alla positioner, man skall kunna kriga sig till en vinst när det smäller och det viktigaste av allt är att jobba för varandra. För hur bra spelare man än har, lägger man inte ner det defensiva jobbet samt att man löper i det offensiva, då är man körd. Vad tycker ni?