Visst längtar man tills sommaren nu ?

Visst längtar man tills sommaren nu ?

”Hej bloggen” Hade försökt fixa någon som skulle ta lite bilder till matchen mot Edet FK, men vädret gjorde att de flesta vänliga själar höll sig inomhus och säkerligen kollade på Captiol One Cup finalen mellan Chelsea och Tottenham. Härligt att kunna fira en första titel denna säsong 🙂

Jag vill egentligen inte skriva några matchreferat utan bara mina tankar och åsikter om matcher som Upphärad spelar och det blir ju inte bättre då våran krönikör Erik Lövgren bestämmer sig för att snurra bort sig någonstans mellan Sälen-Mora under Vasaloppet…

 

Innan vi mötte Edet så spela vi en match mot Sjuntorp som vi vann med 4-2 men som lämnade många frågetecken och magkänslan sa att det skulle komma att bli riktigt tufft och jobbigt att möta ett lag två divisioner upp i systemet. Det är även det som är roligt med det nya DM systemet att man hamnar i en grupp med lag utifrån de område man annars brukar hitta träningsmatcher.

Så hur gick det då för oss ? Blev vi överkörda ? 

Alla i laget visste att om vi skulle ens ha en chans så skulle det krävas stenhårt jobb och att alla skulle ta sitt ansvar, vi var även medvetna om att vi kanske inte skulle kunna få till så mycket av vårat egna bollinnehav utan skulle kunna få jaga mycket.

När domaren blåste igång så oj vad fel vi hade om att det var vi som skulle få jaga boll… Edet var väldigt passiva i sin press och slarviga i sitt uppspel medans vi var hungriga och visade delvis stort tålamod. vi har en del lägen som skulle kunna ha förvaltats bättre. Men vi viker inte ner oss någon gång i matchen utan står upp för varandra och tar ansvar. Edet har inte direkt mycket i första halvlek men när matchuret står på 45+ så kommer de runt på våran vänsterkant och slår ett inlägg som deras värvade målskytt Jonas nickar in och vips så var det 1-0 till Edet.

Detta kände vi att det inte är omöjligt och att vi faktiskt skulle kunna slå till med en skräll och kanske ta ett kryss eller tre pinnar, så vi gick ut i andra halvlek med samma inställning och ändå en positiv känsla.

I andra halvlek så väger matchen mycket, det är kamp på mittfältet och halvchanser som inte blir vassare än så. Vi har ett friläge som skall sitta 9/10 gånger men tyvärr var det den där 1/10 som kom in och spöka….

Vi fortsätter stå emot bra och när vi har bollen så låter vi den rulla runt på backen precis som i första halvlek.

Men när vi närmar oss matchminut 70-75 kommer ej riktigt ihåg så började det synas att det skiljde två divisioner emellan oss, vi började bli trötta och gjorde lite enkla misstag på grund av det. Tyvärr kom aldrig vändningen för oss utan Edet vann matchen med 1-0, orättvist tycker vi nog alla men sådan är fotbollen.

Summa summarum så gör vi det ruskigt bra, vi var flera snäpp bättre gentemot Sjuntorps matchen vilket glädjer mig och tränarna. jag höjde 8st varningensfinger i senaste inlägget men efter denna batalj så tar jag och höjer med 2fingrar till. Vi drog lärdomar från Sjuntorp och applicerade de på denna match och det blev sååå mycket bättre. Detta var ju en förlust och man ska aldrig nöja sig med förluster, men om vi lyfter ut det positiva från denna match så har vi en bra grund att fortsätta att bygga vidare på. Våra nyförvärv fortsätter att visa framfötter kul att se!

Nästa match är borta i Lidköpingstrakterna mot Örslösa-Söne ett div5 lag som jag inte har en aning om. Funderar på att be Tuffe-Uffe UIS ordförande om en heltidstjänst som matchscout

Att vi har gjort ett bra ”transfer fönster” visar också denna matchen då vi hade några viktiga spelare borta, men deras platser togs av andra. Vi har en riktigt bra bredd på våran trupp och sett över en säsong så kommer alla inte alltid vara tillgängliga men det kommer nog inte bli ett problem nu då våran trupp är så pass bra.

*Hjärtum har gjort en bra värning i Hannes G, tråkigt att han har gått sönder igen…

*City torskar och ikväll så rycker Chelsa i ligan

*House of Card: hur braaaa är inte serien! Ge Kevin Spacey alla utmärkelser som finns

*FC Trollhättan tar för sig i svenska cupen, härligt!

//Tobias #21