Jävlar vad dålig jag har varit på att uppdatera. Jag inledde ganska starkt tycker jag. Förbättring kan inte utlovas, men jag ska försöka. Jag har ganska mycket att göra på dagarna faktiskt. Det kan man inte tro, men så är det. Jag pluggar, jag jobbar, jag spelar fotboll. Klagar jag? Ja, det gör jag. Det är fan hektiskt det här. Jag trodde att livet som fotbollsproffs skulle vara aningen mer glamouröst. För fotbollsproffs, det är jag. Enligt SvFF i alla fall. Och ni som läst tidigare inlägg ser att jag har en tendens av att både hacka och hylla SvFF. Svenska Fotbollsförbundet står det för alltså. Så ni vet. Men denna gång ska de hyllas. För de ger ju mig benämningen fotbollsproffs. Något som jag drömt om sedan jag var liten. Eller ja, faktiskt hela karriären.

Ni får beskåda själva:

SVFF REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER:

Amatör: Spelare som inte uppbär någon ersättning från en förening eller spelare som under ett kalenderår uppbär lön eller annan inkomstskattepliktig förmån som uppgår till mindre än 3 000 kr.

8 § SPELARSTATUS  – Registrerad spelare är antingen amatör eller professionell.

Kolla vilken go bestämmelse. Eftersom jag som spelare i Div 2 inte räknas som amatör, så är jag professionell. Alltså fotbollsproffs. Grattis Per! Du har uppnått din dröm! Och alla andra spelare i Div 2 och högre, ni är också proffs! Kul. Allt slit vi har lagt ner. Alla dessa timmar. Det var mödan värt va!

Äntligen tänker ni. För det tänker ni. Nu är Per lite positiv, i hans annars ganska negativa inlägg. Han hyllar något. Men icke… Va fan. Visst, lite glad är jag väl. Alltid kul att jag blev fotbollsproffs. Men ärligt? Jag trodde det skulle ge mig lite fler förmåner. Att det skulle vara gött att vara fotbollsproffs liksom. Kunna unna sig lite. Men vad unnar jag mig? Ja, vad fan unnar jag mig? Ursäkta mina svordomar, de bara kommer. Jag unnar mig nog lite av varje. Eller nej. Jag unnar mig ingenting. Så benämningen fotbollsproffs ger mig inget faktiskt. Ekonomisk alltså. Bara någon form av bekräftelse om att jag uppnått något som jag nu i efterhand helt missförstått. Men det var en kul resa det med. Punkt.

I lördags spelade vi match mot Jonsered. Vi vann med 2-1. Igen. Det innebär att vi har två vinster och en förlust. Okej facit, men inte mer än okej. I morgon är det dags igen. Så det blir inget valborgsfirande. Fast jag har nog nästan aldrig firat valborg. Livet som fotbollsproffs gör att man måste prioritera bort saker och ting. Men fotbollen ger ju så mycket annat. Glädje och sånt. Och i morgon möter vi Tvååker. Enligt spelbolagen tippade att vinna serien. Vi får se ifall det stämmer.

16.00 på Ruddalens IP.

Förlåt. Återigen finner jag negativa sidor i något som är positivt. Jag är inte sådan egentligen. Jag är stolt över att vara fotbollsproffs. Tack SvFF.

 

Gott snack.