Hej!

Har små grubblat över detta med lojalitet och hur det ser ut med det i dagens fotboll, att spelare byter till höger och vänster.

Vad beror det på ?

Tja det är väl inget jag kan svara på men jag har mina misstankar och aningar.

Jag har ju bara gjort ett byte en gång och det var mellan Sjuntorp till Upphärad tillsammans med Jakob Eriksson och Christian Nylander, det jag kommer ihåg var att det blev ett jävla liv över att vi bytte (mig brydde de väl inte så mycket om), men vi gjorde dels för medlemsavgiften* samt att vi tyckte att vi passade bättre in i Upphärad, fick bättre mottagande av seniorerna. Nu var ju detta för en massa år sen och vad jag vagt kommer ihåg, det har ju runnit en hel del vatten under broarna sen dess.

DSC_0143

Men när man gör byten i div5 och div6 kanske även till viss del i div4 så gör man väl det för att spela och ha roligt ? För man vill ju spela där ens polare är eller där man känner att man trivs och har framför allt roligt, för det är ju det de handlar om när man lirar i de lägre divisionerna.

Att försöka bygga upp lojalitet till en klubb känns svårt nu för tiden då det inte är många som har anknytningar eller andra band till sin klubb eller platsen laget kommer ifrån. tex nu i Upphärad så är vi en handfull som har anknytning till orten/klubben medans majoriteten har ju kommit på grund av våran tränar duo för att de vill spela för dem och det är väl lite så det ser ut för framför allt mindre klubbar i 0520-området.

Vad jag kommer ihåg från mina pojkår om Sjuntorps A-lag så var det lite ”bygdens” lag att alla i truppen hade en eller annan anknytning till orten Sjuntorp och det är väl lite så det är fortfarande.

Så summa summarum är att byta klubb är helt ok, även fast det är grannklubben. Blir ju bara roligare derbyn

//Tobias#21

 

(*Medlemsavgiften i Sjuntorp är skyhög, så för tre fjuniga 16-åringar kände vi att de pengarna kunde läggas på annat.)