Som några av er kanske vet så vann vi ju våran division 4 serie ifjol efter en dramatisk avslutning i sista omgången.
Enda sedan dess har det jobbats på en sorts belöningsresa för oss spelare och ledare. Till slut så blev den av, tack vare lite bidrag från här och var, bland annat 10000 kr från Tobias Costers pris som årets eldsjäl som tilldelades föreningen.
Det bestämdes att vi skulle åka till London! Ett mycket bra val tycker jag som Arsenal-fan. Förra fredagen lämnade bussen Mellerud för transport till flygplatsen Rygge utanför Oslo. Resan gick mycket bra bortsett från en lite äldre dam som satt vid ratten som inte var speciellt sugen på vårat krav på ”pissepaus”. Vi var många som firade in minisemestern med diverse dryck…Till slut stannade hon tack och lov i Halden.

När vi anlände till London åkte vi mot östra delen av staden mot West Ham-land. Där gick vi första kvällen ut på stan för att utforska restauranger och pubar. Det var bra stämning på pubarna och det sjöngs Både MIF-låten och till och med en Hammarby-ramsa drog igång(!)
På en pub fanns det en sorts jukebox där man kunde köpa och spela dom låtarna man ville ha, det blev bra drag på några avicii-låtar och lite annat smått och gott. Men sen när en i laget går upp och spelar upp ”Let it go” från filmen Frozen är det droppen och många går därifrån! 🙂 Det låtvalet fick han mycket skit för om man säger så 😉

På lördagen var det dags för fotboll! West Ham mot Crystal Palace. Det skulle bli en ganska blek match där Crystal Palace avgjorde matchen tidigt och stora delar av publiken gick hem vid ställningen 0-3 i början på andra halvlek, medgångssupportrar… 1-3 slutade matchen till slut.

På söndagen blev det desto bättre när Arsenal tog emot Everton. En bra match som slutade bra i mina Arsenalögon sett! 2-0 till the Gunners!


Något jag slås av när jag är på fotboll i England är tro det eller ej den dåliga stämningen på läktaren. Det finns i princip inga organiserade och högljudda klackar på samma sätt som i Sverige.
Jag har varit på Upton Park, Emirates och Old Trafford i England och ingen av arenorna är i närheten av den stämningen jag upplevde på Malmös Champions league-match mot Olympiakos där jag var med två kompisar i höstas där klacken och även hela sittplats höll igång i 90 minuter.

På måndagen åkte vi hemåt och alla var helnöjda efter en kanonresa. Vår tränare David Svensson sa att en av anledningarna till att vi åkte iväg på den här resan var att få alla att snacka och ta för sig även utanför planen och komma in ännu bättre i gänget. Det har nästan gått för bra där några pratkvarnar har dykt upp från ingenstans och är helt plötsligt ganska oblyga! Spännande att se vad en resa kan göra för självförtroendet!
På tisdagen väntade ett fyspass som var riktigt jobbig för alla sega Englandskroppar… Men det var nog välbehövligt.
Imorgon Lördag åker vi till Säffle för träningsmatch mot Sifhälla.
Följ Melleruds IF på Twitter och/eller instagram för uppdatering kring hur matcherna går/gick.
Ha de gott! / Oscar