Välj en sida

OJOJOJ vilken frimånad det har varit från samtliga håll och divisioner! har ju suttit som en tokstolle och kontrollerat telefonen var 5:e minut för att inte missa något!

Vi kommer återkomma till just frimånaden lite senare i inlägget, jag ska nu ge er en uppdatering om vad som skett i UIS på den senaste tiden och det är ju när jag tänker efter en hel del som har hänt.

 

Vill även välkomna grabbarna från Skoftebyn futsal som bloggar här med på sidan nu! Oerhört kul med nyförvärv till blogglaget! kör hårt och lycka till!

 

Vart iväg med två lag och spelat Luciacupen i Svanesund

Haft en rätt så intensiv frimånad ( i alla fall dem sista två dagarna)

Spelat två träningsmatcher mot TFK i Älvhögsborg

Undertecknad har vart på lottningsmöte inför mellandagscupen

 

Där har ni lite av det som jag kommer gå igenom nu för er så tar er tid att läsa igenom detta för om man gillar UIS eller bara är nyfiken på vad som sker hos oss så kan det vara av intresse att läsa.

 

Så vi börjar med att frimånaden är slut och hur har det då gått för oss där ?

Vi har tyvärr tappat Pontus Hansson som bestämde sig för att ta sitt sura humör och gå till TFK för att sparka boll, tråkigt men så är det… Önskar dig verkligen lycka till Pontan och nu har jag ju en anledning att gå och kolla på ännu mer matcher!
Carlos Lopez som kom till oss i somras har även han lämnat oss för att ta över huvudansvaret för TFK jag önskar även Carlito lycka till!

Spelare in har ju vart en desto mer positivare sak för föreningen: spelare som var klara redan innan vi gick i frimånaden var ju:

Marcelo Villa – Trollhättans IF

Emin Berisa – Trollhättans IF

Stefan Bongrand – Trollhättans IF

George Manazer – Trollhättans FF

Fredrik Olsson – Ingen klubbtillhörighet

Amer Kecevic – Trollhättans Syrianska

 

Spelare som kom in under silly season är:

 

Rabi Nissan- Trollhättans IF

Nikola Ignjatovic – TFK/HIS juniorlag

Axel Olsson- Trollhättans IF

Albin Svensson- Trollhättans IF

 

Vi står nu med en bred trupp där ingen mer än Pontus och Carlos har aviserat än så länge om att byta/sluta så vi står väl rustade vilket vi inte gjort på några år nu och detta gör att vi även kommer kunna ha ett reservlag säsongen 2017, det gör att vi kommer kunna erbjuda samtliga i truppen minst 1 match i veckan och det är kul som tusan. jag tror även att det kommer bli utvecklande för några och även ökar konkurrensen i truppen, vilket i sin tur förhoppningsvis ökar nivån.

Om man kollar vart majoriteten av spelare kommer ifrån så är det från div6 samt TIF, det är spelare som vi har upplevet presterat bra mot oss och som besitter egenskaper som vi vill ha i vårat lag istället för att möta dem, just att många av spelarna kommer från TIF också tror jag stavas Marcelo Villa. Går inte att sticka under stolen med vad Marcelo än så länge har gjort för föreningen och laget! Direkt som ny kommer och anordnar livets roligaste Fifa kväll och tar sitt ansvar både på plan och utanför. Men nu är det slut med hyllningarna för han vet att jag kommer ta ner honom på jorden nästa gång vi ses!

Rykten på stan säger det är några spelare till som är på gång in men den som lever får se!

Om man ser till organisationen 2017 så är det David som kommer ha forsatt huvudansvar för laget, bitarna runtomkring honom håller vi på i skrivande stund att bli klara med och förhoppningsvis kan presentera i mellandagarna alternativt tidigt in i 2017 och där ingår det ju i vad jag själv ska ha för roll.


 

Nu över till Lucia Cupen i Svanesund som vi var iväg med två lag och lira så kommer jag inte skriva något referat om varje match här utan det blir mer en kort sammanfattning av cupen:

Det var som sagt Pontus sista matcher i rödvit tröja(Buhuhuhu)…. För det ena laget så kan man väl sammanfatta deras insats som så här med att dem hade oflyt och föll lite på egna individuella misstag tyvärr, för dem matcherna som laget spelade upplevde jag det som att dem aldrig blev utspelade utan var stundtals tvärtom att UIS var det spelförande laget, synd att skärpan inte var 100% men för att vara första cupen för iår och med många nya spelare så var det helt klart godkänt.

För det andra laget som vi hade i turneringen så är det rätt enkelt att sammanfatta deras insats och det var att laget var inte lika samspelta som det första laget vi hade hade med och det var lite väl mycket ”jag ska göra det själv”, mer behövs inte ordas om det.

Oerhört kul ändå att mönstra två lag i en cup, vet inte när det hände senast!

Simon K.P fick i alla fall hallens tak att lyfta efter att ha trollat bort en motståndare! sen fick han dock hybris….


 

I söndags var vi och träningsmatchade mot TFK i älvhögsborg två gånger, första matchen missade jag tyvärr och kan inte orda så mycket om det, andra matchen så gjorde Albin och Axel debut i UIS tröjan.

TFK var det bättre laget helt klart, men vi lyckades rubba dem lite och hade några gånger ett fint kombinationsspel! Vi lider lite av att hela tiden mönstra ett nytt gäng eftersom vi har fått nya spelare som ska få chansen givetvis, men det gör oss inte samspelta. Men det är något som kommer komma med tiden och vi har två cuper kvar: Mellandagscupen samt bilfinger Cup så jag ser ljust på detta.

Men vi ska ju inte heller vara som bäst inomhus utan det är ju när serien kickar igång som vi ska kunna leverera effekt i målet, så fram tills dess kommer vi gå på några miner, lära oss av våra misstag och bli bättre! Förhoppningsvis i alla fall….


Jag,David,Hedenhös samt Marcelo var på lottningsmötet inför Mellandagscupen som Butlers samt Bois arrangerade, trevlig tillställning!

UIS lottades i samma grupp som:

Trollhättans Finska Förening

Trollhättans Bois

Lödöse Nygård IK

En acceptabel lottning helt klart, den kunde ju ha vart mycket värre!

http://www.procup.se/cup/30222.htm

ovan har ni länk till cupens schema och när UIS spelar sina matcher.

 

Nu kan jag inte komma på något mer som sker i föreningen för stunden.

Ska försöka få iväg ett inlägg till nu innan jul med lite mer fokus på mig själv än vad som försiggår i föreningen. men det blir en annan dag det!

Ha d gott

//Tobias Nilsson #21

Share This