Jag började spela fotboll när jag va 6 år, då i Nygårds IF. Det fall ju sig väldigt naturligt, majoriteten i nygård spelade fotboll då. För det va de man gjorde där, fanns inte så mycket annat. Och där på alevi höll jag till väldigt ofta, för hade man inte träning så va man där och lira med alla andra. 2008 skulle jag vilja säga va både mitt bästa och sämsta år. Då spelade jag i F15,  hade vart på dana cup på sommaren och där gick det bättre än förväntat. Men när höstsäsongen drog igång fick jag helt plötsligt upp å testa på A-laget, och det tog inte lång tid innan jag fick en startplats! Tror att jag hann starta 3 matcher ungefär innan jag en helg ”fick” spela 3 matcher,  på fredagen med A laget åså va det B match på lördagen som min tränare sa att jag inte fick vara med på.. Men han skulle ju inte med den matchen så jag tog med mina kläder till samlingen och fick övertalat den tränaren som var där om att jag skulle få spela ändå. Söndag va det match med F15, spelade typ en halvlek innan en tjej dribbla förbi mig, jag fastnade i gräset och drog av korsbandet. Då visste jag att jag skulle bli borta ett tag, så jag bestämde mig då för att bli tränare. För jag kan ju inte bara sluta med fotboll, det är ju det bästa som finns.  Så jag och en kompis Jessica tog över ett flicklag i klubben, och tur va väl det för jag kom inte tillbaka för att spela fotboll försän våren 2011.

Det året samarbetade vi med Göta Bk, då vi var så många damer så skaffade vi ett farmarlag (göta bk) så vi spelade i div 3 med A laget och div 5 med B laget. jag spelade nästan bara i B laget, brukade alltid vara med på bänken i A laget för att jag ändå alltid var och kollade på matcherna. Det året åkte vi ur 3 an,  men kom 3a i div 5 med B laget.

2012 ändrade dom reglerna för farmarlag och vi fick inte ha kvar vårat, och A laget sprang genom hela div 4! Vi förlorade inte en enda match.. Och jag var fortfarande på bänken, men nu fick jag ändå göra lite inhopp.  2013 skulle dom göra om serierna, och eftersom vi enkelt vann den serien så fick vi gå raka vägen upp till div 2.

Sen 2013 äntligen, hitta jag tillbaka till den form jag en gång hade och fick en säker startplats i A laget som mittback. Och även detta året gick jag och tog över ett pojklag, då hade jag Emilia som hjälpte mig att träna dom. Men som nykomlingar i div 2 klarade vi oss väldigt bra, vi var en riktigt stor trupp och vi slutade som 5a. Men så va det den tredje sista matchen för säsongen, vi mötte HUS på tingevi i Lödöse. Ca 40 min in i matchen så går jag in jätte fel i en närkamp, fastnar i gräset samtidigt som jag får en spark på knät. Ja, ni förstår säkert.. Jag va helt hundra på att det inte va något farligt eftersom det inte alls gjorde så ont som första gången jag skada knät.

 

Så det var först i Januari 2014 jag kollade upp det efter att Torben sagt till mig på skarpen, för träna kunde jag ju.. Men varje träning slutade med att mitt knä vek sig och jag fick gå av. Efter en låååååång väg fram till ortopeden så fick jag svar att korsbandet var av igen. Men denna gången var det inte lika enkelt som förra, knät var så väldigt söndrig inuti så det gick nästan inte att laga.. Det första läkaren säger till mig när jag vaknar från operationen var att han fick chansoperera mig, då kan jag lova er att man inte är nöjd.. Men nu, 2,5 månader med otroligt välskött rehabträning efter operationen så sa läkaren att det såg riktigt bra ut! Så mitt drömscenario är att jag spelar efter sommaren, det är inte många som tror på mig men jag tror på mig själv och just nu så är det det viktigaste!

2014 gick vi även upp med killarna och jag tränar nu Juniorlaget tillsammans med han som tränat mig hela min tid flickfotbollen Thomas Johansson och så har vi även fantastiska Markus Bergstrand med oss. På g in i laget är även Pia Brunberg från damlaget ✊

Ha d gött vänner / My

Jag, 2013 när vi mötte Äspered på hemmaplan.

Jag, 2013 när vi mötte Äspered på hemmaplan.

Sandra Dahlqvist,  jag och Matilda Torgersson när vi spelade i vårat B lag som Göta BK.

Sandra Dahlqvist, jag och Matilda Torgersson när vi spelade i vårat B lag som Göta BK.

♡

 

Träningsläger i Turkiet 2013.

Träningsläger i Turkiet 2013.