Välj en sida

”- Tyvärr gubbar, matchen i helgen är inställd i helgen pga. att motståndarna inte får ihop tillräckligt med folk.”

Detta är givetvis alltid ett tråkigt besked men halvvägs in i februari är det rent ut sagt fruktansvärt. Delvis pga. att helgernas träningsmatcher får en som spelare att infinna hopp om att försäsongen med stelfrusna tår och ömmande kroppar snart byts ut mot en tid med matcher som gäller poäng, på fina gröna planer. Men främst, så vet man som spelare oavsett hur länge ens spelarkarriär har pågått att varje tränare tar tillfället i akt att jävlas lite extra under den veckan, att utöka t.ex. ”fysens” längd och intensitet. Detta vet man som spelare, alldeles för väl och det är därför hjärtat varje gång, stannar för någon sekund när ryktet om inställd match börjar spridas och tränaren senare bekräftar detta.

Detta besked, som ni säkert har klurat ut i detta ögonblick fick vi spelare under denna vecka och visst, tog Mr. T och hans högra hand tillfället i akt att ”jävlas”.
Men en sak ska jag här genast tillägga innan era tankar helt flyger fritt, det är inte så farligt som det låter och jag själv som förmodligen är en av de största motståndarna till försäsong och allt vad det innebär så är det i år faktiskt ganska roligt. Och anledningen till detta är svår att förklara då jag tidigare år, vid mer eller mindre varje försäsongsträning frågat mig själv, varför man egentligen håller på med detta…
Men i år, har något förändrats hos oss i GBK i allmänhet och jag kan prata om mitt eget hjärnkontor i synnerhet. Samtliga spelare, nya som gamla tenderar att visa en målmedvetenhet och motivation som jag inte skådat sedan min tid som elitsatsande ungdomsspelare, och vad detta beror på har jag inget svar. Men något har Mr. T lyckats med vad det gäller den mentala biten hos oss spelare och det kommer att bli en oerhört spännande säsong, vi har fantastiskt kul helt enkelt (även under försäsongen)
Samtliga inblandade verkar ha bestämt sig för att Real Göta ska bli att räkna med i år, och att vi bygger grunden redan från januari månad.

Med detta sagt vill jag runda av och avsluta med att be samtliga läsare att hålla tummarna för att vi får lira match kommande vecka.

Share This