Välj en sida

Hellre ökänd än okänd och kärt barn har många namn, är i folkmun två gamla hederliga uttryck som i folkmun definitivt kan härledas till föreningen Göta BK och sällan har en förening på denna nivå vart så omtalad. Real Göta och Anabola Göta är smeknamn som florerat runtomkring folks läppar och utöver det så spekuleras det ”hej vilt” att spelarna endast tillhör föreningen pga. att det betalas ut stora pengar.

Real Göta

Vad det beror på har jag i skrivande stund egentligen ingen aning om, och i ärlighetens namn så är det ingenting som vi lägger någon större energi på utan ser det mer som en rolig grej som vi själva också kan skämta om. Men samtidigt, å andra sidan kan det vara intressant att i denna blogg ta tillfället i akt att spekulera och argumentera kring denna sak och om möjligt uttrycka vår/min syn på det hela. Jag tänkte börja i änden med att reda ut uttrycket Real Göta som vi för några år sedan mest skapade på skämt men som sedan dess har spridits och där folk idag försöker ge en negativ klang och där vi givetvis tar tillfället i akt att utnyttja det. ”Real Göta” myntades pga. flertalet av den ”gamla och framgångsrika ungdomsgenerationen” valde efter olika sejourer i andra klubbar att återvända till den klubb som allt en gång startade, där man som 6-7 åring slog sina första tunnlar och där föräldrarna efter varje träning fick hem leriga och blåslagna barn. Svårare än så är det inte, och sen vidare att andra väldigt duktiga och erfarna spelare, unga som gamla valt att krita på klubben utan någon tidigare tillhörighet till de svarta-gula färgerna handlar givetvis bara om ekonomi, eller?! Knappast, många av oss som idag åker många mil för att träna, eller missar möjligheten att ”natta” sina barn några kvällar i veckan har erbjudits helt andra summor i andra föreningar än den som vi vid framgång, erhålls av Göta.
Att spelare, nya som gamla som idag väljer att spela i föreningen gör det av helt andra anledningar, detta är en klubb i harmoni och en grupp människor som får möjlighet att göra det vi är bäst på och tycker är roligast, att lira boll och umgås. Man måste spela här, för att förstå är ett uttryck som jag sedan tidigare vid flertalet gånger valt att använda när jag talar om min moderklubb och det är ett uttryck som jag genomgående tycker passar in. Så många människor, spelare som ledare, men framförallt supportrar har följt denna klubb sedan den för ex. antal år sedan klubbades att läggas ner och idag när vinden har vänt arbetas det oerhört hårt från samtliga håll och kanter för att skapa en så bra och trivsam miljö som möjligt för att det som nästan hände för några år sedan, inte ska hända igen samtidigt som dessa människor låter oss göra det vi vill göra, att spela fotboll.

Anabola Göta

Nästkommande uttryck, ”anabola” Göta, som av någon tomte myntades eller som det stod i något referat efter ytterligare en vinst för oss:
”-Det syntes tydligt att GBK-spelarna hellre skakade protein-shakes en söndagsmorgon än snöra på sig löpar-skorna och ge sig ut i löparspåret”.
För det första, har jag svårt att dessa individer hellre skulle ge sig ut i spåret än att snooza väckarklockan och ligga och dra sig några timmar, för att sedan tugga i sig en ”pöse” skogaholmslimpa för att därefter lägga sig på soffan och invänta något totalt ointressant på tv. För att även om en del spelare i denna förening hellre lyfter hantlar än öl eller grogg på lipz eller Butlers så är detta med anabola Göta enormt förstorat, precis som ”pumpet” i våra pecs eller lats en sommarförmiddag i Tylösand, där vi gärna flexande spenderar vår tid, så gör vi det för att vi känner för det, för att vi tycker det är sköj och vi gör det oftast tillsammans, precis som det lag och kompisgäng vi är.

Alltså

Så till er alla där ute, för att få möjlighet att uppleva det vi upplever, så råder jag er att antingen besöka Ryrsjövallen under kommande säsong alt. hälsa på oss nere på after-beachen i Tylösand under juli-månad. Oavsett tid och plats, lovar jag att vi ska visa upp oss från vår bästa sida.

 

Share This