Profilbild-orginal

Då har bloggen kunnat ta in en av Sveriges bästa.
Med pennan i ena handen och fotbollen i andra, styr han fotbollsbloggen rakt framåt/uppåt.
Han har skrivit om alla lokala lag och har järnkoll på det viktiga kring lagen, spelarna och ledarna.
Ja, det behövs egentligen ingen presentation av denna tvåfaldiga fotbollsblogg-mästare.

Välkommen in i teamet, Martin Ahlin!

En spelarblogg där fotbollspelare från olika lag samlas och bloggar om sitt fotbollsliv. Vad tänkte du när du först fick höra om ”rakt upp i krysset”?
Det var framförallt ett väldigt roligt och välkommet initiativ. Mitt eget jobb är ju att lyfta upp den lokala fotbollen och göra den intressant och förståelig för så många som möjligt – och om man då kan få draghjälp på vägen så är det ju alltid tacksamt.

Hur väl har du följt de som bloggat under 2015? Någon du följt mer eller mindre?
Jadå, jag har försökt hänga med så gott jag har kunnat, och följt allt med stort intresse. Själv hade jag ju stora förhoppningar på min egen lagkamrat Anton Persson, som gick ut starkt och sedan bara försvann någonstans djupt ute i cyberrymden. Han har inte återfunnits sedan dess.

Din egen karriär är fortfarande på tapeten. Kommer vi få någon inblick i ditt personliga fotbollsspelande i denna blogg?
Det är nog inte omöjligt. Om ni är intresserade av den alltså?
Karriär och karriär… det var ju länge sedan jag hade någon ambition att klättra i seriesystemet, utan spelar mest för att få umgås med mina kompisar och slippa bli fet i alltför snabb takt. Men visst, det kommer säkert finnas behov att ventilera sig under tiden som säsongen pågår!

Någon som inte redan är med, som du skulle vilja se blogga här?
Oj, bra fråga. I så fall skulle det inte vara utefter någon specifik klubb, utan snarare personer som kan fånga mitt intresse. Och som kan skriva på ett fyndigt sätt. Alexander Karlström i Sjuntorp, Linnea Johansson i Åsebro Brålanda, Hampus Ekström i Skoftebyn och karaktärer av den sorten är såna som hade kunnat vara spännande i ett sånt här forum. Eller varför inte Moe Abdu i Vänersborgs IF? Ja, det finns säkert fler än så.

Vill du blogga på Rakt upp i krysset? Kontakta oss här >>>

Beskriv dig själv som bloggare/skribent.
Jag livnär mig ju på att skriva, och har gjort det ett tag. Det blir nästan en livsstil efter ett tag: man tänker alltid på olika vinklar, rubriker och händelser som kanske bli artiklar till slut. Utan att låta alltför självgod så tycker jag väl att jag är ganska bra på det också. Skriva är det jag är bra på, helt enkelt. Och ja, jag försöker väl att blanda en utpräglad stilistik med att vara fyndig och leka med texten och språkliga bilder. Det kan man nog säga är synonymt med min stil.

Vad kan vi förvänta oss av dig här på raktuppikrysset.se?
Jadu, det får nästan framtiden utvisa. Jag ska resonera lite kring det som skrivs här på bloggarna och kanske även komma med egna funderingar som rör den lokala fotbollen på olika sätt. Det är ganska öppet, om man säger så.

Du är med nästan precis överallt just nu. Radio, blogg, tidning osv. Hur hinner du allt? Är du en planerare ut i fingerspetsarna? 🙂
Haha, jag är nog bara väldigt effektiv, och inte rädd för att arbeta hårt och mycket. Under högskolestudierna kallades jag för ”Maskinen” på grund av min förmåga att få saker gjorda, och även om det var lite skämtsamt sagt så finns det säkert ett uns sanning i det också. Men ja: jag är nog bra på att planera och hålla många bollar i luften samtidigt. Och det blir ju bara lättare av att man älskar sitt jobb!

matchbild

Foto: Kjell Korshavn

Beskriv dig själv som fotbollsspelare.
Jag är nog en ganska komplex spelare på några olika sätt. Jag älskar att dela ut smällar, men är oerhört känslig för att få dem själv. Jag har i alla fall varit en trashtalker av rang, men har väl försökt att tona ner den sidan på senare år. Annars lever jag väl på mitt spelsinne och min fysik. Jag är som bäst när jag bara behöver fokusera på att förstöra spelet, istället för att bidra konstruktivt.

Tippa din egen målskörd för TFK A 2016.
Alltså, det brukar inte bli många. Kommer jag upp i tre, fyra så får jag nog nästan vara nöjd.

Tippa medaljörsländerna i årets Fotbolls-EM
1. Tyskland
2. England
3. Spanien

Tippa Zlatans klubb 2016/17?
New York City FC.

Berätta något som väldigt få vet om dig.
Min absoluta favoritspelare är Manuel Pablo, den gamle högerbacken i Deportivo la Coruna. Jag älskade laget under tiden kring millennieskiftet och han blev, av någon oförklarlig anledning, en favorit. Det måste ha varit för att precis hade kämpat sig tillbaka från en cancerbehandling och bara kändes så otroligt sympatisk. Han var en spelare som alltid satte laget före jaget, och så har jag väl försökt att sträva efter att vara själv under min egen karriär, med lite blandad framgång.

friends

Foto: Kjell Korshavn

TACK
Vi tackar Martin för frågestunden och ser fram emot hans framfart här på #raktuppikrysset .
Kanske kan vi få se hans glödande penna redan denna veckan.  😉

Och övriga bloggare:

Nu kör vi då. Säsong 2016!