Han ville kliva in som Sjuntorpsspelare och blogga förra året. Omständigheter satte stopp då.
Han velade lite fram och tillbaka angående sitt spel 2016 också. Men eftersom han bor nästan bredvid fotbollsplanen i Grohed föll tillslut valet på detta div5-gäng, trots tappert försök att pendla till Sjuntorp efter arbetet i Göteborg.

Välkommen som bloggare, Simon!

Namn Simon Gustafsson
Smeknamn Jag har nog f-n inget..
Född år 1992
Moderklubb Sjuntorps IF
Bor Ljungskile
Jobbar Arbetsledare Markbygg
Familj Sambo +2 katter
Tröjnummer 21
Favoritlag Liverpool
Favoritspelare Lucas Leiva
Tjenare Simon. Berätta för läsarna vem du är.
–  Jag Simon, är minstingen av 5 syskon, uppväxt på en gård i Sjuntorp. Ett liv präglat av äppelkrig i dalen och hö-hängning, varvat med fotboll i massor, både själv på planen och på tv:n. Jag är ett Liverpool-fan av högsta rang som uppskattar en härlig kväll med grabbarna, men också lugna kvällar med familjen. En varm sommarkväll med godsaker på grillen och en boll på gräsmattan, då trivs jag allra bäst!

När du inte spelar fotboll och inte har en massa att göra hemma med hus osv. Vad sysslar du helst med då?
– När jag inte spelar fotboll eller snickrar sitter jag troligtvis framför en Liverpool-match, hänger på kalas/middag hos en av många syskon, träffar vänner eller hänger tvätten/tömmer diskmaskinen som man tydligen skall göra också.

Ta oss igenom din karriär inom fotbollen, med start moderföreningen.
– Jag började min fotbollskarriär redan vid 4års åldern i Sjuntorp men efter många år nere på vallen var det dags för en flytt upp till storstaden.
Adressen blev Trollhättans FK där jag tillbringade 3,4  år samtidigt som jag gick i fotbollsklass på lyrfågelskolan, efter TFK blev det Skoftebyn där jag tillbringade två är tills skadorna började komma, sen dess har jag inte haft en riktig säsong bara spelat ett fåtal matcher för Sjuntorp.

Du har haft lite skadeproblem de senaste åren. Berätta.
– ja… det började sista året i Skoftebyn, det var en försäsongsträning på slätthult, jag stod i mål skulle hoppa upp och plocka ner bollen benet viker sig… korsbandet gick, sen efter den dagen har jag dragits med skadeproblem.. jag var på väg tillbaka för 1,5 år sedan men då gick menisken, ironiskt när jag stod i mål.. haha

Dina styrkor på plan?
-Mina tre bästa styrkor är spelförståelsen, brytsäker och bra vänster dojja.

Du frågade tidigare 2015 om att få blogga, men det blev aldrig av. Vad kommer vi få läsa för texter av dig nu när det äntligen är dags?
-Ska försöka blanda från mitt privatliv och hur det är och vara en i Grohedgänget, många läsare är från Trollhättan, Vänersborg och kanske inte har riktigt så bra koll på lagen ute i Bohuslän, i alla fall inte i femman.

Vilka mål har ni i laget satt upp för i år?
-Vi kör på att vi ska ha kul så får vi se hur långt det tar oss.

Hur har uppbyggnaden inför säsongen gått för dig och laget?
-För mig har det gått bra, fortfarande inte skadad haha… om man kollar på laget så har vi inte kört den hårdaste försäsongen men vi är redo för premiären.

Vad är dina personliga mål 2016?
-Känner det viktigaste för min del är att hålla mig hel och ha sköj!

Man kan inte intervjua dig eller någon av dina bröder utan att nämna just bröderna. Rangordna er efter vem som var bäst på fotboll vid 15 års ålder.
– Inte den lättaste frågan.. jag får nog gå efter vilka klubbar vi spela i och sätta mig själv längst ner på listan..
1. Fredrik
2. Pontus
3. Me

Hur går det för Sverige i EM 2016? Hur kommer det gå för Zlatan?
– Kvartsfinal, Zlatan gör 4 totalt.

Bloggen är nu äntligen igång igen och säsongen har precis börjat för en del. När kommer vi få läsa ditt första inlägg?
-Vi har premiär nu på fredag, så kommer göra första blogginlägget efter den.

Har du följt bloggen 2015? I vilken omfattning och någon speciell bloggare?
– Kan inte säga att jag läste speciellt mycket. Tobias Nilsson av någon konstig anledning.. haha

Nämn någon du gärna hade sett på bloggen.
-Paul Khajo hade varit något.

Fem snabba

Mjölk eller vatten
Måla eller tapetsera
Häck eller staket
Längdhopp eller höjdhopp
Baka kaka eller köpa kaka

Underbart att äntligen ha honom med oss.
Han kommer tokleverera känner jag och om han får vara hel kommer det bli succe på planen också. 🙂

Som sagt, välkommen!