Välj en sida

Så har Sjuntorps IF blivit med Målvaktstränare.
Och det är inte vilken gubbe som helst utan en riktigt välmeriterad man.

Eller vad sägs om denna historik?:
Spelare: IFK Trollhättan, Lilla Edets IF, Skoftebyns IF, Åsaka SK och Vänersborgs IF.
Ledare: Vänersborgs IF mv-trä, FC Trollhättan mv-trä & nu senast Vänersborgs FK assisterande tränare.

Vi tog några snabba frågor med honom också. 🙂

Tjenare Peter, hur är läget?
– Hejsan! Jo men det är allt bra.

Från det tysta efter en kortare paus från fotbollen tar du nu steget in som målvaktstränare i Sjuntorps IF. Hur gick detta till?
– Tjomping och Alex frågade tidigt i vintras om jag kunde tänka mig att hjälpa till lite med målvakterna, utan att för det stressa fram nåt svar från mig, vilket va skönt, då jag inte har haft så mycket tid över till fotboll då jag oftast jobbar i göteborgsområdet. Men senare träningar underlättar ju min situation. Och som jag förstod så kommer träningarna ligga ca 19:00, det är ju bra för min del. Vi har inte riktigt diskuterat min roll ännu. Ska väl prata lite i veckan tror ja.

I september 2017 tog jobbet överhand och du hoppade av från din assisterande roll i VFK. Till Ahlins blogg sa du då att du inte visste hur lockande det skulle vara att hålla på med fotbollen på lite lägre nivå.
Nu är du här. Vad fick dig att bli lockad av detta uppdrag?
– Jag och Tjomping är ju vänner sen barnsben, så det är ju givetvis en anledning. Sen att jag kan göra detta helt utan krav på mig. Högre upp i serierna fungerar det inte att missa så många träningar som jag gjorde med bl.a. VFK förra året. Då passar detta bättre för tillfället. Jag vill egentligen jobba så högt upp i seriesystemet som möjligt. Men med mitt jobb löser jag inte det just nu. Så jag tror detta kan bli lagom till att börja med. Sen saknar man ju omklädningsrummet och allt runt omkring.
Fotboll är ju faktiskt jäkligt skoj!

Med tanke på ditt arbete osv, i vilken omfattning kommer du hinna vara med tror du?
– Ska försöka att vara med på 1 träning i veckan till att börja med. Sen får vi se hur det ser ut längre fram under säsongen. Kan mycket väl hända att ja även kommer vara med på matcher också. Men jag tänkte smygstarta lite och se hur mycket tid jag kan lägga.

Vad har du för förväntningar på säsongen?
– Hoppas och tror att man kan vara med och tampas i toppen. Tjomping och Alex har ju gjort ett fint jobb i 2 år nu.

Vad vet du om Sjuntorps IF?
– Inte så mycket egentligen. Tycker truppen känns intressant. Bra mix mellan äldre rutinerade spelare och unga hungriga spelare.

Hur bra koll har du på målvakterna du ska ta dig an?
– Ingen större koll tyvärr. Men det är det som blir en utmaning. Det blir ju lite annorlunda mot hur det har varit innan när jag varit MV-tränare. Blir ju inte så många tillfällen/vecka på denna nivån som jag tycker man behöver. Det blir svårt att jobba med detaljer. Men vi får försöka hitta nån mix som blir bra. Målvakterna har säkert önskemål på saker dom vill jobba på. Då får vi ju försöka lösa det.

Till sist. Tankar om kvällens match mellan ditt nya lag, Sjuntorps IF och ditt gamla lag, Vänersborgs FK?
– Lite för dåligt insatt än, för att uttala mig om detta.

Fem korta
Ryggmassage eller sitta i bubbelbad?
Massage
Lakrits eller choklad?
Lakrits
Sätta en tunnel eller dra den i krysset?
Tunnel.
Dubbelrädda friläge eller rädda straff?
Skön känsla att rädda straff alltså.
Golfsemester eller fiskesemester?
Inget av dom. Padel-semester?

Tack ska du ha, Peter.
Stort lycka till i Sjuntorps IF!

Share This