Som rubriken beskriver så var de detta som skulle bli Upphärads IS år, Ett år då vi äntligen skulle ta klivet upp till div5 igen där föreningen hör hemma och efter två år med degraderingar från div4 till div5 för att tillslut hamna i div6… Väl i div6 gick det sådär fram tills förra året då föreningen fick en nytändning och påbörja en resa som jag faktiskt inte vet om den tog slut nu med säsongen 2015 eller om den fortsätter över 2016.

 

När ni läser detta så borde klockan vara förmiddagsfika dags och jag hoppas innerligt att ni läser detta i lugn och ro med en kopp kaffe eller en kopp te för den delen. Jag själv sitter här nu en onsdagskväll och slö tittar lite på en dokumentär och försöker summera ihop säsongen 2015 i ett inlägg. Håll till godo 🙂

 

Tobias UIS

Tänker nämna lite kort om de två avslutande matcherna vi hade mot Trollhättans Syrianska och Wargön, blir inga större referat eller reflektioner.

 

 

THN Syrianska:

En match som började klockan 19:00 på en söndag om jag ej minns fel och det är ju en jävla tid att lägga en match på… jaja!

Till denna matchen så kom vi med full trupp och hade inget mer att spela för än revansch för en snöplig förlust senast  vi möttes och för att få bra feeling i truppen inför ett stundande silly-season fönster.

Matchen börjar lite böljande där Syrianska har en vass målchans som går i stolpen och vi har lite svårt att komma rätt i positionera, men vi jobbar oss in i matchen och kommer rätt i press och dueller. Vi gör ett mål alldeles innan halvlek och har bra känsla i magen inför den andra halvleken. Precis som i den första halvleken så spelar Syrianska ett aggressivt och högt presspel, men när de väl vinner boll och kommer till utkanterna av vårat straffområde så är de ganska så uddlösa och det händer inget. hallväggs in i andra halvleken gör vi 2-0 och där borde matchen vara död, tyvärr några minuter efter det åker vi på ett rött kort, (inga kommentarer) här trodde vi att vi bjöd in Syrianska i matchen men kort efter vi blev en man kort så kontrar vi in 3-0 och det är godnatt för Syrianska.

En bra och väl genomförd match av samtliga spelare i UIS! när vi spelar som vi gjorde denna match är vi fruktansvärt svårslagna tyvärr så har det hänt alldeles för sällan denna säsong….

 

Wargön:

Avslutningsmatchen för detta år gick mot Wargön, ett lag vi tampades med in i det sista i fjolåretsserie där Wargön tog det längsta stråt och knöp en andraplats snöpligt före oss.

Tänker inte nämna alls mycket om matchen då vi gjorde en rolig grej av matchen och lottade samtliga positioner i laget.

http://www.vastgotafotboll.org/match/?scr=result&fmid=2947722 in och kika på matchresultat på länken så får ni se att det var ta mig tusan ordentlig publikfotboll som spelades! 5-5 slutade matchen för övrigt.

 

Några av killarna i laget. Tur att de flesta fått på sig kläder annars hade det blivit piiiin

 

 

 

Att det inte blev som vi hade tänkt och tränat för under försäsongen har jag nämnt i tidigare inlägg och det beror på ju på att träningsnärvaron sjönk drastiskt när serien drog igång för att tillslut vara nästintill obefintlig ibland. 

Jag har nämnt det tidigare men efter de två inledande matcherna mot TIF och Hjärtum där vi förlorade så var det som att tanken på att kunna vinna en serie försvann hos vissa spelare och i det sambandet var det som att motivationen för att träna helt och hållet också försvann.

Vi vann 5 matcher i rad under maj månad och var ett tag med och hade känning på topplagen, men sen kom semestern och tja…. närvaron på träningarna var dåliga och man märkte att i takt med att träningar ställdes in och när de var träningen så var närvaron för dålig att hålla en kvalitativ träning så sjönk våra tränares motivation.

Så när hösten drog igång så var vi väl de ojämnaste laget i väst Sverige. stundtals kunde vi spela briljant fotboll för att sedan helt och hållet klappa ihop helt…

Jag och säkerligen flera trodde att detta år skulle sluta på ett helt annat sätt än vad det faktiskt gjorde, kanske var det övertro på oss själva som fällde oss ? eller var det att alla andra lag såg oss som laget man ville ta poäng av och höjde sig inför våra matcher ? Att vi hade för dålig sammanhållning inom truppen ?

Jag tror på en saftig kombo av bägge alternativen så har vi ett svar där.

Snapchat-548058244811532743

 

Det jag ska ta med mig från detta år är att jag måste lyssna efter mycket mer på min kropp och vad den säger, jag hade lite små skavanker under försäsongen men körde på som om att jag var 16 år igen och odödlig, det har jag fått lida av under större delen av säsongen tyvärr.

 

Nu i dagarna vet jag att vår Strong man Ulf ”tuffe-uffe” Antonsson kommer sätta sig ner och fundera ut hur säsongen 2016 ska bli och när han har klurat ut det kommer det bli spelarmöte för att där presentera ideér och allt som har att göra med nästa säsong.

Fram tills dess så får vi alla leva i ovisshet, men jag säger sitt lugnt i båten så löser allt sig.

Väl mött!! //Tobias Nilsson #21

 

P.S

Till er alla Sjuntorpare så vill jag bara påminna om vilka som är storebror i Flundre 😉

Hej Hej UIS Heja på UIS !! Forza Rödvitt

D.S

11210364_952477431452706_596880532_n