Ni vet den där sagan om dom tre små grisarna och den stora stygga vargen som knuffade och blåste ner dom små grisarnas hus? Den sagan skrevs om i det ruggiga vädret i Måndags som bjöd på både sol, regn, blåst och vindstilla i några minuter. Den gick ungefär så här:

Det var en gång en varg som kallade sig själv stor och stygg. En dag skulle den ut på jakt i den lilla byn Hjärtum. Vargen trodde det skulle bli som på pizzerian att hämta hem maten men ack så fel den hade. Vad den inte visste var att det inte längre var 3 grisar den skulle gå på jakt efter i den lilla byn. Det den möttes utav var 11 vrålhungriga jägare med varsin hagelbössa. Efter ca 20 minuter i byn klev den ”Värsta jägaren utav dom alla” fram och ifrågasatte vargen vad han gjorde i byn och utan att vänta på svar från den gulsvarta vargen skadesköt han denne stygga ting. Ytterligare 30 minuter gick och vargen vägrade lämna och Jägare nr2 vars namn var ”Revolver-Sportis” klev fram och sköt honom i tassen. Vansinnig än en gång fick ”Värsta jägaren utav dom alla” fram och lossa av en salva. Tiden gick men vargen bestod så efter 80 minuter i byn klev han än en gång fram, den ”Värsta Jägaren Utav dom Alla”, Marcus Algevi var hans riktiga namn och avlossade sitt sista skott, ett så kallat hattrick i världen av fotboll. För att avsluta det hela klev till sist ”Bösse-Pontus” fram för att avsluta vargens lidande. Vargen överlevde trotsallt men fick halta hem med svansen mellan benen. Den var inte varken stor eller stygg i slutändan. Slutet gott, allting gott.”

(GLIMT I ÖGAT)

The Big Bad Wolf

The Big Bad Wolf

Skämt åsido så var det här mitt ”matchreferat” efter matchen mot TIF som gästade oss på Billerödsvallen i det underbara Junivädret. För den som inte har hundra koll på lokalfotbollen och Trollhättesexan så kallar sig, vad jag har förstått, TIF sig för ”The Big Bad Wolf” och gör man det får man allt förvänta sig en känga vid nederlag, inte sant?
Om man ska vara lite seriös för en stund så tyckte jag det var en rolig och spännande match att titta på även fast det blev ett ensidigt resultat. Vi ställde upp med en stark startelva och vi var bättre än TIF, i 90 minuter. Alltid roligt att möta TIF dock, känns som ett derby och så är det många kända ansikten i motståndarlaget. Fredrik Spjuth som har haft större delen av sin fotbollskarriär i Hjärtum bjuder alltid till skratt. Skön och saknad gubbe. (Flört)

*Marcus Algevi, ”Den värsta Jägaren utav dom alla”,  har nu gjort 14 mål på 7 matcher. Hans form är väl okej får man väl säga. Var mitt tips på 26 mål denna säsong för lågt?

Ni får hålla på suget efter ”Veckans Profil” tills senare i veckan då Fredrik Karlsson står i rampljuset.

Vi hörs!
/Lucas