Nu har äntligen sol och värme kommit till Trollhättan, så vad kan vara en bättre sysselsättning än att sitta inne och plita ihop ett inlägg till Rakt Upp I Krysset?! Jag ligger en vecka sent mot vad jag lovat, så det är bara att köra på.

Dagens inlägg kommer att handla om SAMARBETE. Enligt Wikipedia; ”Samarbete är när flera personer, grupper, organisationer eller länder genomför arbetsuppgifter tillsammans.

Trollhättans BoIS har fyra mycket viktiga samarbeten igång med andra fotbollsföreningar, något som byggts upp under ett antal år eller som startat i år.

  1. Trollhättans BoIS och Trollhättans FK bjöd i år in samtliga Trollhättan Stads elever från förskoleklass till årskurs 6 till den 15:e upplagan av klassfotbollsturneringen ”Klassbollen”. I samarbetet ingår också Vargöns IK som tar emot Vänersborgs elever på Hallevi. Klassbollen spelades alltså för femtonde gången i år, helt enormt! Jag minns när det startade och min dotter gick i ettan. Vi hade ingen aning om vad det var och hon anmälde sig inte. Nu är Klassbollen väl etablerat och väldigt många elever är med på denna årliga fotbollsfest. Det stora samtalsämnet i klasserna är vilken färg det är på tröjorna, inte om man ska vara med. Här är det ingen tvekan om att samarbetet har varit både uthålligt och framgångsrikt, med respektive förenings kanslipersonal som fokalpunkter.
  2. Nästa samarbete inleddes 2011 då vi lanserade Fotbollens Billotteri i Tvåstad ihop med Vänersborgs FK. Här har vi arbetat tillsammans uthålligt och framgångsrikt för att tillföra värdefulla medel till vår respektive verksamhet under sex år.
  3. Vi har samarbetat i några år med Skoftebyns IF på Juniorsidan och i år utökades samarbetet till att gälla hela juniorverksamheten och föreningarnas båda äldsta Pojklag (P16 – pojkar födda 2000). Vi har ett gemensamt lag i Västergötlands högsta pojkserie, vi spelar i P16Elit och i Pojk, Div 4. Syftet med detta är att vi tillsammans skall kunna erbjuda alla våra spelare och ledare möjlighet till så bra och utvecklande verksamhet som möjligt. Vi har lyckats behålla och utveckla många spelare i denna kritiska ålder, vilket är viktigt både för spelarna själva men också för respektive förenings seniorverksamhet. Ännu ett lyckat samarbete alltså, som har växt i omfattning från år till år och som nu också inkluderar ett gemensamt U-lag. Återigen ett framgångsrikt samarbete, som är en bidragande faktor till vårt Herrlags spännande resa där de nu leder division 4 efter 13 spelade omgångar. Lite crazy, men mycket roligt för den hårt arbetande ledarstaben och de duktiga och seriösa spelarna!
  4. Det senaste samarbetet startades i år där Trollhättans FK, Halvorstorps IS och Trollhättans BoIS genomför en gemensam satsning på damsidan med ett gemensamt lag i Division 3 och en tydlig ambition att satsa uppåt. Det har hittills gått väldigt bra i serien där damerna leder serien med en målskillnad på +30 efter åtta spelade matcher. Vi ser fram emot den mycket spännande avslutningen i höst, men vi kan nog redan nu säga att samarbetet bådar gott inför framtiden.

Vi har genom engagemang, kreativitet, öppenhet och uthållighet lyckats få på plats fyra mycket värdefulla samarbeten med olika syfte som att rekrytera unga spelare, ge bättre ekonomi, samt skapa så bra förutsättningar som möjligt för vår junior- och seniorverksamhet både på dam- och herrsidan. Frågan att fundera på i hängmattan, på stranden och i blåbärsskogen är om samarbete i olika former är en förutsättning för att lyckas som ideell fotbollsförening framöver?

Ha en fortsatt bra sommar/Eva Wikman