Hejsan allesammans!

Jag känner att det är dags för en summering av det fotbollsår som nu har gått och vi börjar med damlaget som startade detta året väldigt tufft med mycket skador och motgångar. Vi fick sedan in 10 nya tjejer från Edet FK som valde att skriva på för oss samtidigt som vi tappade en tjej till Åsa IF (som sedan valde att komma tillbaka i mitten av säsongen) och en till GHL. Vi hade en bra försäsong och var även iväg på ett fantastiskt träningsläger i Turkiet. Men serien startade inget vidare faktiskt, i premiären åkte vi på däng av bottenlaget Alingsås kik. En förlust som man inte riktigt hade räknat med och som satte sig hårt. Detta var inte våran vårsäsong helt enkelt, och man hörde snacket runt om då folk började fundera på om vi ens kan hålla oss kvar i div.2. Men sen, jag tror det va 2 matcher innan sommaruppehållet, så bara vände det. Vi avslutade med 2 vinster och sedan var det uppehåll, då var det givetvis egenträning som gällde och den sköttes riktigt bra. Även känslan från dom sista matcherna på vårsäsongen satt kvar när vi sedan gick in i höstsäsongen, och vilken jävla höst vi gör alltså! Vi förlorar endast en match och den mot Bergdalen med 1-0 som sedan också välförtjänt vinner serien. Vi slutar på en fjärde plats med endast 1 mål bakom skoftebyn, och vi plockar hem hela skytteligan genom vår lille målgörare Matilda ”morriz” Johansson som tryckte in hela 19 mål! Sen vill jag även uppmärksamma vår underbara publik som vart med oss i både mot- & medgång i år, det är så gött att se till exempel när vi var och mötte skoftebyn på Nysätra så är det majoriteten LNIK’s publik som fyller upp hela läktaren. Det är så underbart och jag blir så glad bara jag tänker på det.
I Lördags i samband med våra herrars sista kvalmatch så hade vi lite avslutning med massa roliga uppdrag m.m som började i Lödöse och avslutades i Trollhättan (så blev du på något sätt påhoppad av några damer i lördags så var det bara vi) ;).

 

Sen vill jag också passa på att säga tack för dessa åren till Torben Christiansen & Henke Nurmisto som nu har valt att tacka för sig.

 

Så vill jag även säga välkommen in i gänget till Dan Hansson som har valt att gå in som huvudtränare för oss till nästa säsong!

11747443_10208267549154794_1573121999_o

 

Sen har vi ju ett herrlag som har vart fantastiskt roliga att följa i år, dom slutade på en andra plats i div.6 vilket innebar att det blev kval för vår del. Första kvalmatchen mot FC Alingsås var en väldigt speciell match, mer än så uttrycker jag mig nog inte men vi förlorade den iaf med 4-2. Andra matchen så mötte vi Tvärred-Vegby FC och där plockade vi hem matchen med en vinst på 3-0. Så hoppet lever än, det är sjukt tufft men ändå inte helt kört. På söndag avgörs det när FC Alingsås Åker och möter Tvärred-Vegby FC, jag är riktigt sugen på att åka och kolla på den matchen faktiskt. Det tar dock emot lite när det är så långt bort… Men vi får se 🙂

LNIK - Tvärred-Vegby FC

LNIK – Tvärred-Vegby FC

 

LNIK - Tvärred-Vegby FC

LNIK – Tvärred-Vegby FC

Så har vi ju även haft ett fantastiskt år med Juniorerna som också har blivit ruskigt duktiga, några är till och med uppe i A-laget och kämpar om plats! Grymma är ni allihopa!

 

Jag vill avslutade detta med att säga TACK till alla som på något sätt har varit med och stöttat eller spelat i LNIK detta året, det har varit helt fantastiskt! Och nästa år kommer bli ännu bättre (för min del iaf, då ska ju även jag bege mig ut på gräset igen)! 🙂

Ha de gött, hajj – My Löfström #8