2.60, det är alltså vad spelbolagen erbjuder för en serieseger för oss i FC Trollhättan under 2015. Skall man gå efter detta, så går det knappast därav att undgå att vi bör anses vara favorittippade inför den kommande säsongen. Något som säkerligen haft viss del att göra med vår framfart i Svenska Cupen, men också för att FC Trollhättan just är en klubb som åtminstone bör vara ett snäpp högre upp i seriesystemet.
1776939582
Hur som helst, ta det det tempo att det innebär att få en trupp en nykomponerad trupp att bli fullt samspelta är lättare sagt än gjortangående detta ”favoritskap” vi nu tydligen bär, visst är det smickrande, men det är knappast något vi i truppen lägger någon större vikt vid. Absolut siktar vi på att tillhöra toppen, det går inte att sticka under stolen, men att vi kommer jogga hem någon serie är inget att tala om, utan jag tror att det kommer krävas full fokus, och ett stenhårt jobb ända fram till sista omgången om det skall bära vår väg. Det är ju knappast så att det är en serie full av blåbärslag vi kommer spela i, utan det finns flertalet bra och intressanta klubbar som definitivt har potentialen att tillhöra toppskiktet under den kommande säsongen. Exempelvis är fjolårets seriekonkurrenter Skövde AIK och IFK Uddevalla, men även förra årets serietvåa Gauthiod, lag som garanterat kommer vilja vara med där uppe och slåss om att ta steget upp till Divison 1 Södra igen, så visst kommer det inte bli en dans på rosor om något nu skulle tro det. Kan vi dock bygga vidare på spelet vi hitills visat upp under försäsongen, ge 110% varje match, och vara förskonade från allt för mycket skador under seriens gång. Då finns det onekligen en chans till, att när säsongen summeras i oktober, att den gör det med guldhattar och champange, men åter igen, det är inget som vi räknar med att göra.

Som alla vet är det ju tänkt att år 2015 skall bli en av ”nystart” för föreningen. Efter det snöpliga uttåget förra säsongen, har ju det passats på att göras förändringar. Något som syns på såväl omsättning av spelare, som styrelse inför detta året, men bara för vi nu fått en fin start på denna säsongen, betyder det inte allt alla bitar ännu fallit på plats. Snarare tvärt om. Det finns fortfarande massor av saker kvar att jobba på, mycket att förbättra, men det man inte bör glömma är att det trots allt bara några månader sedan klubben satt i skiten, där FC Trollhättan beskrevs som ett ”sjunkande skepp”, och där auran kring klubben var allt annat än positiv. Att man nu, tre-fyra månader senare, redan tagit sådana stora kliv framåt, dels sportsligt, men även kring organisation och annat, skulle jag tro det var få som räknade med, men än så länge är klubben fortfarande i tidigt skede av denna nystart. Jag är övertygad om att det kommera att bli än bättre, på alla plan, och att föreningen i framtiden kommer ha ett elitlag, men samtidigt så man får ta det i den takt det kräver. Mycket är nytt, och att få en trupp en nykomponerad trupp att bli fullt samspelta på några månader är lättare sagt än gjort, och av den anledningen så skulle jag skulle jag inte påstå att vi är favoriter. Rom byggdes inte trots allt inte på en dag…

Myrsjö/Vetlanda kommer på besök…
Imorgon är de hur som helst dags för sista omgången Svenska Cupen, där Myresjö/Vetlanda kommer på besök till vår borg Edsborgs IP, och hoppet för gruppseger lever ännu. Skulle Blåvitt-LSK skulle sluta X imorgon, finns det en möjlighet att vinna gruppen, så att ert stöd är välbehövligt går inte att undgå!
Så alltså: 14:00 på Edsborg IP, hjärtligt välkomna dit!

//Snibb