På måndag är det dagen med stort D. Dagen som vi nog alla längtat efter sen förra säsongens sista match. Seriepremiär! Vi sparkar igång serien genom att möta Bullaren borta. För er som inte vet vad Bullaren borta betyder så har jag en ganska passande synonym: resan till världens ände. Resan till Bullarn är bokstavligen så lång att den gör dig jetlaggad minst en vecka framöver. Det enda positiva är att man inte behöver göra om den förrän nästa år. Skämt åsido, det är ju trots allt ganska mysigt att få se sig lite om i världen, speciellt i gott sällskap.

Om vi ska diskutera något som hör seriepremiären till är det väl värt att ta upp en pryl vars utformning framkallar otroligt många åsikter och tankar. Fotbollsskon. Denna fotbeklädnad som idag blivit en slags stilikon, något så mycket mer och viktigare än en grej att stoppa foten i. Skovalet avslöjar helt enkelt hela din image. Jag är nog inte ensam och att tycka att färgglada skor i skrikiga kulörer signalerar snabba, tekniska spelare och även ungdom och en viss kaxighet. Den svartvita Copa Mundialen utstrålar däremot rutin. Jag skulle även vilja påstå att denna sko används av riktiga benknäckare som aldrig går in i en närkamp med endast tån. Stabil, men lite tråkig.

Jag som förövrigt är ägare till ett par skrikrosa fotbollsskor förespråkar den färgglada varianten. (Kanske i ett desperat försök att framstå som en lirare med brilliant teknik eller för att på något sätt försöka väga upp för den lilla teknik jag faktiskt besitter.) Jag var i alla fall med pojkvännen i veckan som ett moraliskt stöd i jakten på nya pjucks till honom. För att göra storyn kort kan jag sammanfatta att denna totala tankeförvirring angående val av skor resulterade i ett par borttappade bilnycklar.

Det kan även tilläggas att jag mest för skojs skull provade ett par copa, och oj vad jag fick äta upp allt jag sagt om dessa skors torra utseende. Känslan var som att gå på moln. Även fast det tar emot så kan jag nog ändå erkänna att jag i ett annat liv skulle investera i ett par tråkiga copa. Men med min så kallade (och näst intill obefintliga) skovårdsteknik bestående av ständigt kvarglömda skor i träningsväskan hade de förmodligen inte ens överlevt vårsäsongen.

Avslutningsvis, för er som är semestersugna så kan jag varm rekommendera en vistelse i Tanum på Måndag. Avspark 19:30 på Sparvallen med läktare, strålkastare och en alldeles förträfflig plastmatta. Nästan så att jag skulle vilja kalla det all inclusive.

Trevlig resa!