Silly season, är i många fotbollsälskares ögon, kanske en av årets allra största höjdpunkter. Det är en period där en ständig spänning, men också en ovisshet inbefinner sig, och där man aldrig med säkerhet vet var saker och ting kommer att bära. Spelare ställs inför viktiga val. Vissa väljer att packa sina väskor, säga adjö och lämna sina klubbar för nya äventyr högre upp i seriesystemet, medan andra spelare vänder hem, kanske i jakt på en nytändning, men även för de känner att det är dags att trappa ner och avrunda sin karriär. Sillyseason är också en period där kontrasterna är stora. Vissa klubbar rustar upp krig, för en nysatsning och serieseger, medan andra klubbar kämpar för deras fortsatta existens. Jag kan tänka mig att tränare, sportchefer och folk inom olika fotbollskommittéer runt i Sverige, går igenom den allra mest hektiska och intensiva perioden på hela året under Sillyseason. Det går inte undgå att det är under denna tiden förutsättningarna för kommande årets läggs, och att påstå att den gett många sömnlösa nätter är nog ingen underdrift, men trots allt så är detta en stor del av fotbollen, en del som jag menar gör den så underbar som den verkligen är!

FC Trollhättan

I FC Trollhättan har omsättningen av spelare under detta ”fönstret” varit väldigt stor. När det stod klart att klubben skulle degraderas var det uppenbart, åtminstone i mina ögon, att spelare skulle försvinna. Ärligt talat, så kan det väl inte funnits någon som, innerst inne, verkligen trott att en fall nedåt i seriesystemet skulle kunnat gå förbi oberört? Någon som trott att alla spelare skulle stanna kvar och kriga upp laget till divisionen man kom ifrån? För på ett sådant vis fungerar inte fotbollen, åtmistone inte 2015! Jag menar därför att debatten som uppstod vid massflytten till Oddevold, tänker allra främst på när de presenterade ”Stanco”, ”Janne”, Alen och Victor på en och samma presskonferens, helt klart var allt för överdriven. Diskussionen om hur vida spelare har hjärta för sina klubbar blossade ju i och med detta upp rejält, helt i onödan i mina ögon, men alla har ju allra rätt till att uttrycka sina åsikter. Vad jag dock tycker om detta och mina åsikter om hur man skall tolka vad ”att ha ett hjärta för en klubb” betyder eller innebär tänker jag inte vädra på nu, utan sparar detta till ett senare inlägg.

iko_snibb

Listan på spelare som lämnat är hur som helst hela tio stycken till antalet och vilka dessa är finns nedan:
Erik Dahlin, IK Oddevold
Alen Kasumovic, IK Oddevold
Daniel Stanisic, IK Oddevold
Daniel Janevski, IK Oddevold
Victor Mollapoci, IK Oddevold
Edwin Phiri, slutat(?)
Pelle Ödlund, Gauthiod IK
Enrique Alexandersson, ingen ny klubb(?)
Jonas Bjurström, Utsikten BK
Hampus Ekström, Skoftebyns IF

Uppenbart är det ju att IKO är de laget som har funnits närmast till hands, dit även vår f.d. målvaktstränare Stefan ”Tarzan” Dahlin valt att gå till och jag har egentligen inget alls att säga om denna massflytt till grannstaden, mer än att önska de ett stort lycka till inför kommande säsongen!

Likaväl som de försvunnit spelare, har det hur som helst också anlänt nya spelare till klubben, samtidigt som jobbet för att behålla de allra viktigaste pjäserna måste anses som lyckat. Förvisso må inte listan på nyförvärv vara lika stor, som listan med spelare som lämnat, utan antalet uppgår bara till sex till antalet, men inte allt för mycket gör det, när det är spelare av kvalité som valt att krita på. Vilka dessa sex stycken är finns nedan:
Krister Andersson, Skoftebyns IF
Tommie Veljovic, Lindome GIF
Fredrik Sundström, Vänersborgs FK
Fredrik Larsson, Melleruds IF
Markus Mäkinen, Vänersborgs IF
Robert Bagger, IK Oddevold

Truppen har alltså börjat sätta sig och vad det verkar så är den i princip spikad inför kommande säsongen. I och med detta, och det starka manskap klubben ändå besitter så tycker jag att FC Trollhättna Sillyseason period inför 2015 bör bedömas som mer än godkänd. Det var trots allt inte många månader sedan klubben satt i en mycket tuff sits, med en sargad ekonomi, en drös med utgående kontrakt, utan tränare, och flertalet platser inom fotbollskommittén att fylla, och att klara sig ur den omstrukturering på detta vis, har nu gjort att klubben lagt en bra grund för ett spännande och intressant 2015. Något vi nu ser fram emot!