Ja, så var det dags för oss att presentera Skoftebyn futsal här på bloggen.
Fotboll futsal…. Futsal fotboll.
Här på bloggen är det samma på så sätt att dom gärna får vara med, och det ska bli oerhört spännande att följa laget i år. Det ska även bli skoj att följa de tre herrarna Krister, Broman & Chef som kommer hjälpas åt att skriva här.

Redan idag är det seriepremiär och det mot självaste IFK Göteborg i Arena älvhögsborg 13:00.
Sicken perfekt premiär.

Vi startar detta lilla projekt genom ett blogginlägg från Krister här direkt.
Presentationer av grabbarna beräknar vi få till under veckan.

Nu kör vi!


Bloggdebut!

Då va det dags för lite bloggande med Skoftebyn Futsal i fokus.
Jag, Shefqet Hajdini och Eric Broman ska tillsammans se till att ni får en bra inblick i vad som händer i Skoftebyn Futsal både på och utanför planen. Vi kommer även beröra aktuella händelser inom futsal-Sverige. Det kommer bli minst en text i veckan där jag har äran att vara först ut.
Så nu kör vi!

När jag skriver det här har serien redan tjuvstartat med två matcher. Torslanda IK – Skövde United (2-4), spelades i tisdags (1/11). IFK Uddevalla – Borås AIK (7-2), spelades i onsdags (2/11). Inga konstigheter i mina ögon då nykomlingen Skövde, med en stekhet Sargon Abraham i spetsen, kan slå alla lag i den här serien. Abraham, som stod för tre mål mot Torslanda, är i mina ögon Sveriges bästa futsalspelare och har varit ruskigt bra både i landslaget och klubblaget det senaste året! Så där har ni en spelare ni ska hålla utkik efter!
Uddevalla motsvarade förväntningarna och vann komfortabelt även fast det ”bara” stod 1-1 i halvlek mot Borås. Men det är oftast så det ser ut i futsal, det kan va jämnt i en, en och en halv halvlek och inte hända så mycket för att sen explodera och målen bara sprutar in. Det är lite det som är charmen med futsal.

Skoftebyn då… Ja, vi har givetvis siktet inställt på seriepremiären hemma mot regerande svenska mästarna IFK Göteborg. Blåvitt, som var ett sist-sekunden-baklängesmål ifrån att kvala in till futsalens Champions League för några veckor sen, blir en riktigt tuff premiär för oss. Men vi har tränat hårt och har faktiskt kryssat i både seriepremiären förra året, och för två år sedan mot just IFK Göteborg. Så vi har absolut chansen!

I arbetet runt omkring har vi steppat upp rejält inför säsongen. Vi har skapat en ny futsal-sektion med människor som är väldigt flitiga och som verkligen är beredda att arbeta hårt för att ta futsalen i Skoftebyn ännu längre framåt i utvecklingen.
Ett steg i den riktningen är att vi startat ett U-lag i futsal. U-laget består av Skoftebyns IF juniorlag i fotboll och kommer spela seriespel i futsal division 2 västra. Ett väldigt viktigt steg för oss då vi får möjligheten att utbilda dem här unga talangfulla killarna till framtida duktiga futsalspelare. När det gäller våra hemmamatcher kommer vi också höja oss ett par snäpp! Vi kommer direktsända matcherna på webben, ha en ny fräckare inmarsch, tv-skärmar runt om i arenan med lite härliga futsalklipp på och lite annat som kommer göra våra hemmamatcher ännu trevligare!

Så det är inget att tveka på! Kom och stötta oss i premiären mot Blåvitt så ska vi se till att sparka igång den här säsongen på bästa sätt!

Sköfta Öfta!