Vad är det som händer?
Ska jag börja blogga?
Aldrig i livet!

Detta var ungefär de första tankarna som flög omkring i huvudet på mig när denna möjlighet öppnade sig. Men när tanken började sätta sig i hjärnbalken så började jag bli nyfiken på hur det skulle vara att blogga. Hur det skulle vara att skriva ut sina tankar. Att jag sedan spelar i ett lag som skapar rubriker både på och utanför plan kan väl knappast vara det svåraste att skriva om? För spelar man i FC Stockholm Internazionale då har man ögon riktade mot sig.

Min resa startade annars i Skoftebyns IF under mitten av 90-talet. När jag var liten var jag den typen av spelare som inte trodde på medspelare. När jag väl fick bollen såg jag till att den stannade vid mina fötter hela tiden. Så småningom slog det mig att jag nog gjorde bäst i att passa bollen någon gång också.  Jag spenderade mina ungdomsår i Skoftebyn fram till första året på gymnasiet då FC Trollhättan fick upp ögonen för mig. A-laget spelade i div. 2 (Nuvarande div. 1) och det var en ära att få chansen i deras J- och U-lag.  Under min första försäsong i klubben gick jag upp 10kg i bara muskler och det var nog tur eftersom jag hade kroppsformen av en pinne innan det. Jag spelade i FCT under 2 bra år och utvecklades mycket som fotbollsspelare men utan att slå mig in i A-laget. Som en perfekt tillfällighet hade min moderklubb Skoftebyns IF under dessa två år vunnit både 5an och 4an. Därför blev det så att 2008 skrev jag på för det då nya division 3 laget.

Det blev succé direkt!

Under vårt första år slutar vi 2:a och får då kvala upp till 2an mot Annelund. Efter en magisk insats på hemmaplan och vinst med 3-1 hade vi det i en liten ask. Så blev det inte. Förlust med 2-0 på bortaplan och insläppt hörna i 90:e minuten. Vi missade avancemang på bortamålsregeln och fick därmed fortsätta i 3:an. Efter ett mellanår 2009 där vi slutade 4:a så kom det magiska året 2010. Det kändes rätt hela året! Vi fick in bollarna och vann de viktiga matcherna. När serien summerades hade vi vunnit den med stabila 2 poängs marginal. Ett perfekt avslut för mig i Skoftebyn eftersom jag under 2010 flyttade till Örebro för studier.

Det var givet att jag skulle spela fotboll i Örebro och aldrig har väl valet av klubb varit så lätt som när jag skrev på för Rynninge IK. Vi var nykomlingar i division 2 och vi hade ett riktigt bra lag. Vi var också länge med i toppstriden men i slutändan kom vi 3:a vilket var en grym prestation. Jag hade ytterligare två fantastiska säsonger i Rynninge med toppenkänningar varje år men utan att kunna dra det längsta strået. Sedan under 2014 när studierna avslutades var det dags att röra på sig igen. Denna gången gick lasset upp till Sveriges huvudstad Stockholm.

Här var tanken att jag nu äntligen skulle få spela golf och ta mig in på touren som en ”late bloomer”. Mitt i denna fantasi får jag ett sms från min polare från Rynninge Robert Damberg som också flyttat upp till Stockholm. ”Jag har hittat vår nästa klubb” stod det bara. En och en halv träning senare hade jag kritat på för FC Stockholm.

Det gick upp för mig väldigt tidigt att det inte var något vanligt lag jag hade kommit till. Det ligger något magiskt och pyr kring hela föreningen. I Aftonbladet kunde man läsa om FC Stockholm och hur de hade slagit svenskt rekord i antal matcher utan förlust (53st). Laget bestod inte av några dussinlirare direkt utan spelare med allsvensk, superettan och till och med champions league erfarenhet. Från dag ett var man välkommen i det laget.

image1

Kristinebergs IP

 

Imorgon börjar så äventyret på nytt när vi i FC Stockholm tar emot Sköndal på Stadshagen IP i seriepremiären av division 4 Stockholm mellersta. Förra året får ses som en mellanår (3:e plats) för FC som tidigare vunnit serien varje år sedan klubben startade 2010. Sällan har förväntningarna varit så höga på ett lag som på oss i år. Det har värvats stjärntränare, hunkar och sjukt bra fotbollsspelare inför detta år och sedan tidigare finns spelare som jag bara vågat drömma om att spela fotboll med. Jag är helt övertygad om att vi kommer nå upp till det som förväntas av oss.

För tillhör man truppen i FC Stockholm Internazionale 2015 då är man en vinnare.

image2

FC Stockholm mot Andrea Doria 2014