Att mitt senaste blogginlägg skulle få respons misstänkte jag men inte på denna nivå. God feedback speciellt ifrån ingen mindre än självaste Robert Dobran som även tog upp domarämnet i det uppskattade ”Nyhetsbrevet”. Instämmer fullständigt i samtliga punkter som Robert kompletterade samma ämne med. I samma inlägg jag skrev nämndes även matchen mellan LNIK-Hjärtum och situationen där LNIK:s målvakt oturligt nog skadade sig, och återigen, krya på dig! Kommentarerna har varit många och diskussionerna långa. Att försöka reda ut händelsen är omöjligt men kanske är just detta charmen med fotboll som fortfarande lever kvar. Givetvis menar jag inte att det är charmigt att göra sig såpass illa att man måste ta fågelvägen till sjukan. Jag syftar mer på att man kan vara i samma land, samma stad, samma fotbollsplan och ända ha olika syn på saker och ting. Att på denna fotbollsplan kan en händelse ske men det kan finnas så många olika åsikter. Hänvisar då till LNIK:s damer, Kusinerna Löfströms blogginlägg som också skrev om samma situation, läsvärt så in och läs!
Även Upphärads bloggare Tobias Nilsson och en lagkamrat var och såg matchen. Han hade åsikter om ledarnas agerande och kommenterade även att LNIK hade ett betydligt roligare spel än Hjärtum. Där är ännu ett exempel på hur olika man kan tycka.
Visst, det hettade till på sidan av planen mellan ledarna. Men vad är en match utan lite trashtalking och hets. Eller är jag ensam om och faktiskt njuta lite utav ”gnabbet” som blir? Måste isåfall vara för att jag är hyfsat överlägsen.(Glimt i ögat)
Tobias tyckte som sagt att vi spelade en något mindre underhållande fotboll jämfört med LNIK. Skilda åsikter än en gång. Jag tycker målchanser är rolig fotboll, det gör kanske inte alla. (Mer glimt i ögat) Men givetvis blir andra halvlek annorlunda precis som Upphäradskribenten nämner pga. en man mindre på planen.
11188222_1055432767804393_4978775413615994666_n
Ljungskile SK är en ”kompisklubb” till Hjärtums IS. Med detta innebär det att vi hjälper varandra med dittan och dattan, och har förmåner jämt emot varandra. T.ex. så får vi gå in 2 för priset för 1 på deras hemmamatcher. Undra om samma gäller för deras spelare förresten?
En annan förmån vi fick ta del utav var att få deras tränare, Tor-Arne Fredheim och spelaren Alexander Mellqvist att hålla i en utav våra träningar. Detta förbrukade vi måndags på Billerödsvallen.
Jag tänker självklart inte gå in på detalj av vad som sades eller skedde. Superettan träning bör ge resultat så det är ju dumt att delge till konkurrenter. Temat var hur som helst anfall. Uppspel och avslut. Avrundades med lite mat och teori där han gav oss nyckeln till seger. Visste inte att den existerade men nu har vi den i vår ägo i alla fall. Träningen var riktigt rolig och intensiv. Inget illa menat mot våran coach men självklart märks det skillnad på tränare. (Du är grym du också Martin).
Det var ingen som helst skillnad på Mellqvist och resten av spelarna i vårat lag.
Fredheim var framme flera gånger med papper och penna när varenda avslut sköt sönder nätmaskorna bakom Karlsson i mål men lyckades inte ”signa” någon från Hjärtum, alla har för mycket hjärta till klubben.

Vi hörs!
/Lucas