Nu i vintermörkret passade jag på att ta en tur över havet till Liverpool för att äntligen besöka Anfield Road. Det var match mot West Ham United. En viktig match som vid seger skulle ta oss förbi West Ham i tabellen och kanske närma oss topp 4 lagen. Och Carrol och Downing tillbaks på Anfiled gjorde mig riktigt nervös, ville verkligen inte vara med om att bli sänkt av de gamla spelarna som vi skickade bort.

Markus_anfield

Tre dagar med fotboll, pints och tjöt är helt perfekt för att få en gammal spelare sugen. Resan startade knackigt med sammanlagt 7 timmars försening på grund av snön som föll vilket gav oss en lång stunds väntan i Munchen tillsammans med en hel hög Liverpool fantaster från Västsverige. Kan tycka lite synd om de andra gästerna på den restaurangen som fick lyssna på ett gäng fotbollsnördar diskutera allt från transferfönster, skostorlekar och om det verkligen är en bra idé att ha Skrtl på planen.

Markus_Sturridge

Fredagens kväll och lördagens förmiddag gick till köp av årets matchtröja, halsdukar oss andra viktiga sourverirer. Sedan startade vi uppladdningen på klassiska the Cavern där Beatles uppträtt alldeles för många kvällar.

Sista timmarna före matchen käkade vi på the Sandon, Birthplace of Liverpool FC. Här satt de 1892 och startade klubben. Här fick vi reda på att Gerrard var struken från matchen. Jäkligt synd, det skulle varit hans 700:e match och jag såg före på Instagram att han hade skor med 700 skrivet klara. Tror att han gör matchen i Derbyt sen mot Everton.

Matchen sen var en grym upplevelse. 2-0 och bra spel. Trodde arenan skulle lyfta när Daniel Sturridge gjorde comeback efter ett långt skadeuppehåll och gjorde mäl direkt. Mäktigt. Och att få sjunga You’ll never walk alone före… obeskrivligt.

Såg på facebook att även vår coach, Pontus, var i Liverpool under helgen. Kanske 3-4-3 blir årets uppställning för Sjuntorps IF?

Nu är det dags för mig att ta fram skorna och dyka upp på träningar framöver. Det ska bli kul. Och då ska ni få lite info om vad som sker under våren i klassiska Sjuntorps IF. Att jag nu ska blogga gör ju mig ”tvungen” att träna.

Over änd ut.
Sulko