Välj en sida

Vi släpper ännu en analys kring den viktiga person som finns lite bakom kulisserna men som spelar ganska stor roll ändå.
Turen har kommit till tränarfrun Emma Stark som alltså inte riktigt ännu är just fru i den bemärkelsen.

Det handlar om Alexander Karlström som jag själv har fått äran att lära känna lite närmre än twitter de senaste åren. Jag skulle väl beskriva Alexander som en otroligt engagerad tränare och ledare, med starka åsikter inom fotbollen som gör att han inger ganska stor respekt när han engagerar spelarna på träning o match. Samtidigt som humorn är viktig märker man snabbt att han också är en föreningsmänniska av rang.

Och det har väl inte undgått någon i området att han spelade en av huvudrollerna i skrällmatchen i DM mot VFK, då han satte matchen enda mål.
Emma kommenterade den kvällen såhär:
– När Alexander kom hem var han såklart jättenöjd med den något otippade segern över VFK. Han hyllade verkligen sina lagkamrater och deras kämparglöd. Vilka krigare!

Emma fortsätter:
– Själv kollade jag bara första halvlek. VFK hade mest boll och Sjuntorp slet i försvaret. Alexander tog vara på chansen han fick och nätade. Det är alltid kul att vara på plats när han gör mål! När jag lämnade i halvlek trodde jag faktiskt inte att Sjuntorp skulle orka hela vägen. Men ärligt, vilka jäkla krigare de är!

Bilder från matchen hittar du på nymanfoto.se >>

En spännande säsong är i antågande, minst sagt och femman med lag som Syrianska, TFK och Edet kommer bli otroligt kul att följa.
Men låt oss då få höra lite om hur han egentligen är.
Vad säger Emma om livet som tränar-”fru”?

Hejsan, Emma. Berätta för läsarna vem du är?
– Hej! Jag är sambo med Alexander Karlström som är spelande tränare i Sjuntorps IF samt mamma till Vincent 5 år och Stella 3.

Hur gammal är du 😉 och vad arbetar du med?
– Jag är 33 år och jag jobbar på ett boende för människor med funktionsnedsättningar.

Din egen fotbollskarriär?
– Den var kortlivad, haha! Jag spelade från 6 års ålder fram tills jag var 12 år.
Efter det började jag spela och tävla i badminton.

Vad har du för favoritlag annars?
– Arsenal.

Hur går ”tugget” hemma när Arsenal – Liverpool spelar? (Alexander håller på Liverpool)
– Det brukar vara rätt lugnt, lite småpikar och sånt bara. Vinner Liverpool så blir dock Alexander outhärdlig. Haha!

Hur träffades du och Alexander och vem tog första initiativet?
– Om vi går så långt tillbaka som tiden då Lunarstorm (nedlagd 2010 – reds. anm.) fanns så lärde jag känna en kille som heter Patrik, vilket senare visade sig vara Alexanders barndomsvän. 12 år senare fick Patrik mig att skaffa twitter. Där snokade jag bland Patriks följare och hittade Alexander, jag föll direkt för hans humoristiska och något ironiska inlägg och kom på mig själv med att skratta högt. Vi började skriva lite fram och tillbaka, senare övergick det till långa konversationer på facebookchatten. Det i sin tur övergick till timtals långa telefonsamtal under hela sommaren.
En eftermiddag bestämde jag mig för att åka till Mariestad för att kolla på hans match och kanske t.o.m våga presentera mig. Modet slog till och jag gick fram till honom efter matchen, jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv! För mig var det kärlek vid första ögonkastet.
Sen dess har vi kilat stadigt.

Hur länge har ni varit tillsammans och bott ihop?
– Vi har varit tillsammans sen augusti 2011. I början var det ett evigt pendlande då Alexander bodde i Mariestad, men i juni 2012 flyttade han hit till Trollhättan.

Hur bor ni?
– Vi bor i radhus i Skoftebyn.

Har du någon egen favoritsysselsättning när Alex drar iväg på alla dessa träningar mm?
– När Alexander tränar, vilket är på kvällstid, så är min sysselsättning att få barnen i säng. Haha!
Är han träningsfri så umgås jag gärna med mina vänner eller så kör jag indoor walking på stc.
Sen får vi inte glömma att Alexanders fotboll är mitt intresse också. Jag får en del kommentarer om att jag kanske tar på mig för mycket för att han ska kunna spela fotboll. Men detta är det liv vi har valt att leva tillsammans. Jag älskar Alexanders driv och passion för sin tränarroll, och jag stöttar honom helhjärtat.

Er favoritsysselsättning tillsammans när det inte är någon sorts fotboll inblandat?
– Det är alltid fotboll inblandat i vårt liv, haha! Är det inte Alexanders egna träningar/matcher så har vi en 5-åring hemma som är helt fotbollstokig. Annars gillar vi att umgås med våra vänner och laga mat tillsammans. Är vi barnfria åker vi gärna iväg och bor på hotell någonstans.

Hur mycket fotboll blir det för din del under säsongen?
– Det blir allt ett par matcher, kanske inte så många som jag hade velat då jag jobbar oregelbundna tider. Men är jag ledig åker jag absolut och kollar!
Jag har lite koll på Skoftebyn och FCT då vi har vänner som spelar där, försöker allt komma iväg på någon match per säsong också. Men det är inte alltid som tiden räcker till.
Hemma blir det en del fotboll på tv:n då jag lever med en äkta fotbollsnörd.

Som sambo till en tränare/spelare kanske man har vissa annorlunda rutiner i vardagen än vad ”Svensson” har. Beskriv de största skillnaderna under en vanlig vecka.
– Då Alexanders fotbollsschema inte är flexibelt så måste vårat vardagliga schema vara det. Vi anpassar oss mycket efter när han är iväg.

Oerhört fotbollsintresse krävs ju förstås. Men vilka mer egenskaper är viktiga för en tränare tror du?
– Jag tror att det är viktigt att som tränare motivera sina spelare, av goda resultat så motiveras också tränaren av lagets prestation.
Att man är lyhörd, har tydliga mål och visioner och en vilja till egenutveckling.
Och sen är det ju jätteviktigt att man har roligt!

Hur mycket fotbolls-snack blir det hemma mellan er två?
– En hel del! Han lever med en väldigt nyfiken och frågvis kvinna som gärna vill veta hur träningen gått, hur han tänker inför kommande matcher, vilken startelva han ska ta ut, mm.

Har du någonsin varit med och påverkat honom i något beslut för en spelare eller laget?
– Nej, det sköter han och Tjomping.

Ditt roligaste fotbollsminne med Alex.
– Ett speciellt minne för mig är när vi låg på BB, Vincent var inte ens ett dygn gammal när han låg i Alexanders famn och ”kollade” på sin första Liverpoolmatch.
Sen var det ju såklart jättekul att få vara på plats när Sjuntorp tog hem seriesegern i div6!

Vilka är Alexanders bästa egenskaper?
– Att han är ärlig, tålmodig och omtänksam

Berätta något om Alexander vi kanske inte visste?
– Han är väldigt duktigt på att laga mat!

Tippa topp 3 i ”Sjuntorps div5” när säsongen är slut.
– Oj, vad svårt! Jag har dålig koll på lagen bortom Trollhättan. Men jag tror att TFK och Sjuntorp kommer att vara med och kriga i toppen.

Vill du hälsa Alexander något via bloggen?
– Put a ring on it!  😉

Din högsta önskan just nu?
– Jag vill ha vår!

Vi tackar Emma så mycket för detta och ler förstående när vi läser om deras start på twitter. Och att han är en fena i köket kan han få bevisa för sitt lag genom någon god sås en vacker dag på Sjuntorpsvallen kanske? 😉

Efter några träffar med hela familjen kan jag också skriva under på att det är mycket fotboll samt att de båda barnen är väldigt goa och charmiga.

Tack Emma. Ses på Sjuntorpsvallen.

Share This