Oranje FK
Igår kom vi tillbaka till Stockholm igen efter ett helt fantastiskt träningsläger i Athen. Vi möttes upp på flygplatsen i lördags klockan 13.30. Vi var 16 taggade grabbar som alla hade stora förhoppningar på bra väder, bra träningsplaner och roliga aktiviteter. Nu såhär efteråt så kan jag nog säga att alla förhoppningar uppfylldes.

Dag 1
Vi anlände till hotellet ca 21.00 och vi slängde bara in alla väskorna och tog oss direkt till en taverna i närheten där vi hade bokat bord. Ett klassiskt grekiskt ställe där 20 pensionärer som alla passerat 80 strecket satt med gitarrer och sjöng o dansade.

Video <— klicka här

 

Dag 2
Frukost vid 8.00 med en sagolik utsikt…

image-4

Efter frukost åkte vi till första träningspasset. Vädret låg på ca 25 grader och blå himmel. Det blev ett pass med fokus på teknik och anfallsövningar med väldigt mycket avslut. Givetvis hade vi i lagledningen valt ut lite tävlingar som skulle komma varje dag där man delade lag enligt vilket rum man blivit fördelad till att bo i. Vi fick fram lag som, Care bears, The cheifs, påläggskalvarna, småland, vem vet mest och strandraggarna. Dagens tävling var att skjuta bollen rakt i mål utan studs. Vinnare: Strandraggarna.

På kvällen hade vi sedan köpt matchbiljetter till Olympiakos mot Levadiakos. Det var tyvärr ingen rolig match, trots 4-0 och en säkrad titel för hemmalaget så var det knappt halvfullt på arenan och inget jättedrag. Men, alltid kul att se fotboll live såklart 🙂

Dag 3
upp samma tid för att äta och ta oss till ny träningsanläggning. Vi tränade avslut, inlägg, försvar och givetvis en hel del spel med fokus på få tillslag. Avslutade träningen med två tävlingar, jonglera med bollen och placera bollen närmast mittlinjen där tre personer åkte ur varje omgång. Vinnare; vem vet mest och The chiefs.

Efter träningen åkte vi till lunch stället (samma alla 3 dagar). Direkt efter lunchen hade vi bestämt träff med fotbollsproffset Jakob Johansson som haft en framgångsrik karriär i IFK Göteborg men som nu flyttat till Athen och börjat lira med AEK. Vi fick oss en lång pratstund. Vi ställde många frågor om hur livet som fotbollsproffs i Athen är och vi (läs jag) ställde såklart väldigt många blåvitt relaterade frågor och var väl egentligen väldigt sugen på att få höra att han någon gång skulle komma tillbaka en vacker dag… 🙂 Jag måste säga att det Jakob är otroligt trevlig, han svarade på alla frågor vi hade med ett leende på läpparna. Han hade nära till skratt och han kändes som en i gänget. Vi erbjöd honom givetvis en plats i startelvan inför vår match på tisdagen men där kunde han tyvärr inte ställa upp.. hehe 😉 Vi i Oranje FK vill rikta ett stort, stort, stort tack till fantastiske Jakob Johansson och vi håller alla tummarna för att du kommer in i landslaget inom kort. (efter att du kommer ha gjort en tunnel på Durmaz och stänkt in bollen i krysset i nästa match mot Olympiakos). 🙂 🙂

image-3

Dag 4

Vi tog oss ut till träningsanläggningen och det som skulle bli en ”lugn” träning blev istället en uppvärmning där man märker vilken jäkla inställning och vinnarmentalitet vi har i laget i år. Vi körde en variant av kvadraten där man är tre lag med fem i varje och 2 man går in och jagar och så ska man få över bollen till andra kvadraten efter 3 lyckade passningar inom laget. Uppdelningen blev Pensionärerna, de vuxna och juniorerna. De roliga är väl att som junior i vårt lag är man mellan 25-28 år. 🙂 Det blev en skön vinst för oss vuxna då vi kammade hem 35 poäng, junisarna fick 24 och de gamla fick typ 8… 😉 hahahah. Efter detta blev det lite 2 mot 1 avslut innan vi körde hörnvarianter. Träningen avslutades såklart med tävling där det handlade om att träffa ribban. Vinnare: The Chiefs.

Sedan var det dags för lunch igen och denna gången beställdes det enbart in vatten och cola eftersom det på kvällen vankades match. Direkt efter lunchen var det fri aktivitet och gärna en hel del vila. Jag och min tränarkollega tog oss till jacuzzin på övervåningen och satt där 1 timme och förberedde snacket och taktiken inför matchen. En riktigt bra uppladdning!! 🙂

Match
Vi mötte Anagennisis Moschatou, som annars håller till i den grekiska femtedivisionen, alltså motsvarande division 3 i Sverige. Motståndarna bestod till hälften av ordinarie startspelare. En rapport om matchen finns att läsa på vår Facebook sida https://www.facebook.com/oranje.fk
Det som behöver sägas är väl att jag fick göra mitt första mål i Oranje tröjan när jag tryckte in en frispark i nättaket strax utanför straffområdet. 🙂 🙂 Och det som behöver tilläggas är väl att VI VANN!!!!!! och efter en seger på internationell nivå så låter man givetvis såhär…

Video-2  <—klicka här

Kvällen blev otroligt lyckad med en hel del Ouzo och lite skumpa där vi även åt otroligt mycket mat och det skålades en hel del också… yaaaaaaaaaaaaaaamas!!

Dag 5

Dags för hemfärd. Men shit vilket lyckat läger!! Vi sitter redan nu och funderar på hur vi kan göra det ännu bättre till nästa år.

Framöver

Ikväll är det dags för seriematch igen då vi ska möta Snipers som åkte ur sexan förra året. Återkommer i helgen med mer info om den och även om mina intryck från CL och EL som spelats i veckan.

Här kommer lite bilder från veckan, Bild 1: en klassisk grekisk bild där en man röker trotsrökförbud. Bild 2: Jannis vår sportchef fick en boll med alla spelarnas autografer på.  Bild 3: vy från frukosten. bild 4: vinnarna av rumtävlingen, The Chiefs. Bild 5: bild från Olympiakos match.

image-5  image-2image-4 image image

Ciao ciao!

Sentiamo amici sportivi