Fotboll kan vara fantastiskt roligt ibland, och ibland är det mindre roligt. Och oftast beror det ju på om det blir vinst eller förlust. Vi i Mellerud har näst intill glömt bort hur det känns att vinna för tillfället. 1:e Maj vann vi vår enda seger i år hemma mot Kungsbacka.
Sen dess har det gått fruktansvärt tufft för vårt unga A-lag..
Personligen har det varit frustrerande att inte få vara med och spela alla matcher på grund av skador.. Spelade två matcher efter min höftskada i våras mot Ahlafors och Vänersborg (2 föruster..) innan det högg till i ljumsken på en träning.. Jag brukar skämtsamt håna andra spelare som ofta blir skadade för att jag själv aldrig brukade vara skadad, men får nog lägga av med det nu… 😉

 

Satt på läktaren i Fjärås på en riktigt fin och välskött anläggning och såg mitt lag torska med 5-2, det enda roliga jag tar med mig från den matchen är att Fjärås hade en mörkhyad och snabb vänsterytter som varje gång han fick bollen på kanten så ropade någon eller några i publiken: -Gör han!!

Alltså, gå förbi högerbacken!  Efter några gånger hör jag en pojke i publiken fråga: – Heter han verkligen Göran??

”Göran” in action:

 

Nu har vi en match kvar på vårsäsongen, Vallens IF hemma på Onsdag! Då finns inget annat än att vi ska ta 3 poäng så att vi kan gå ut på kanalyran i Mellerud till helgen med hedern någorlunda i behåll!

 

Intervju

Till sist, jag lovade ju att intervjua mina lagkamrater om deras favoritlag i Allsvenskan, så här kommer den första intervjun med en av mina bästa vänner i laget, världens längsta högerback, svärmorsdrömmen och samtidigt casanovan: Marcus Rydberg som håller på IFK Göteborg!

Varför och när, började du att hålla på IFK Göteborg?

– Jag har väl egentligen aldrig haft något val för farsan är en stor blåvittsupporter och då blev det änna så automatiskt, jag såg min första blåvittmatch när jag var 5 år och fick en blåvitt-tröja samma match av min storebror så sen dess är jag fast!

Hur följer du ditt lag, hur många matcher blir det på tv, och hur många matcher ser du live per säsong?

– Hittills i år har det bara blivit en match, mot AIK som vi vann med 3-0! Magisk match. Det blir inte så många gånger man har tillfälle att åka och kolla, jobb, träning och match med MIF krockar ofta men försöker åka på åtminstone 4-5 matcher per säsong mot bra och roligt motstånd. Resten ser jag på tv. Har sett alla matcher i år förutom cupfinalen tyvärr.

Vilken blåvitt-match är den bästa du har varit På?

– Jag njuter alltid lite extra när blåvitt slår gnaget! Och det har jag sett dom göra ett par gånger. Så årets 3-0 match smäller högt!

Vi möter ju Carlstad United i första omgången av Svenska cupen i augusti, vinner vi där kan vi lottas mot Blåvitt, hur går dina tankar om det? Tänk om du skadar Lasse Vibe och blåvitt sjunker i tabellen och allt är ditt fel?

– Hahaha! Om vi skulle lottas mot blåvitt, så kan jag kanske få lite problem med en baksida! haha nejdå, men jag tror jag får försöka tänka bort vilka jag möter i så fall…

Oj vad jag hade skällt på dig om du inte hade gått dit i duellerna… 😉

– Haha jag förstår de!

Vilket eller vilka lag i allsvenskan ogillar du mest?

–  Svårt att bara välja ett.. Får säga plast- Elfsborg som är som ett derby, och även dom andra stora konkurrenterna gnaget och MFF.

I Melleruds IF är det ju väldigt uppdelat vilka favoritlag vi har, vilka brukar du tjöta mest med?

– Det är ju med dig och Ahlqvist som är bajare, och Andreas Eriksson och Albin Broberg som är elfsborgare… Broberg kallar ju gräs för naturgräs av någon anledning, Bara gräs räcker..  I Borås är kärlek bara plast. Ahlqvist har blivit väldigt tyst nu det senaste, vet inte vad det beror på 😉

Haha du är rolig du, nu avslutar vi med 5 snabba,

Konstgräs eller gräs?

– Gräs for sure!’

Gamla Ullevi eller Nya Ullevi?

– Gamla!

Stå eller sittplats?

Varierar men väljer nog ståplats.

Sebastian Eriksson eller Andreas Johansson?

– Seb!

Dåligt…

– Haha jag måste faktiskt säga det, Trots att Andreas är MIFare och Seb åsebroare så har Andreas aldrig spelat i blåvitt.

Pontus Wernbloom eller Tobbe Hysén?

– Svårt, får bli Wernbloom

Tack så mycket Ryda, Hoppas blåvitt sjunker i tabellen och att du får en bra sommar.

– Haha tack detsamma.