Torsdagen närmar sig sitt slut, något som innebär att det nu bara är så gott som två fjuttiga dagar kvar tills tävlingssäsongen skall sparkas igång. Årets match väntar, inte bara för oss i FC Trollhättan, utan även för lokalfotbollen överlag. Det är ju trots allt premiäromgång i Svenska Cupen på lördag, där självaste IFK Göteborg som kommer på besök till Trollhättan. Hur grymt är inte det?

Om man skall se till det bästa för lokalfotbollen, och det allra bästa möjliga för FC Trollhättans som klubb, skulle det troligtvis inte kunnat finnas ett bättre motstånd att rivstarta säsongen mot. Dels är det en mycket inspirerande match för oss spelare, där ett högklassigt motstånd kommer på besök, men också så bjuder den geografiska närheten mellan Göteborg och Trollhättan upp till något som kan bli en publikfest, vilket förhoppningsvis kan ge ett visst ökat intresse för fotbollen i området, samtidigt som det även bör generera en hel del välbehövliga pengar till klubben. Jag skulle tro att det var mycket, mycket länge sedan intresset för att kolla på en match på Edsborg IP, av förklarliga skäl, var såhär stort. Även om de potentiella publiksiffrorna som nämns, fortfarande bara är spekulationer, så kan siffran mycket väl landa på 4000-5000. Det vore väl inte så pjåkigt?

Vaktmästarna har stått för ett imponerande jobb med planen!

Som ni ser har vaktmästarna stått för ett grymt jobb med att få iordning planen!

Uppladdningen inför detta supermöte då? Inte allt för stor skillnad jämfört med andra matcher egentligen. Vi körde ett pass i måndags, ett i tisdags, vila igår onsdag, och idag hade vi ytterligare ett pass, där vi för första gången gick på och tränade på gräs. Ojämnt, studsigt och lerigt var det, precis som man kan förvänta sig av en gräsplan i februrari, men trots det aningen ”grisiga” underlaget så skulle jag föredra detta alla dagar i veckan, framför den hårda, gamla konstgräsplan på Edsborg. Riktig fotboll, skall trots allt ändå spelas på gräs! Imorgon hur som helst väntar en matchförberedande träning och sen är det dags, sen är lördagen kommen och då smäller det! Med detta sagt hoppas jag nu att folk tar sig Edsborg och bevittna denna drabbning som komma skall. Ert stöd är guld värt, och förhoppningsvis kan vi tilsammans bjuda på en fantastisk tillställning!

Alltså:
FC Trollhättan – IFK Göteborg, Svenska Cupen
Lördag, klockan 15:00, på Edsborg IP.

Hjärtligt välkomna dit!

//Snibb