I måndags kom jag hem sent från övning med jobbet där man varit borta och härjat i drygt en vecka, så igår var det dags för match mot Sjövik, en match som jag valde att stå över efter att ha fått några skavanker och kroppen var ganska så sleten. Men visst tusan ställde jag upp och hjälpte till vid sidan. 

 

 

 

Snapchat-1250963370480116484

 

Till matchen hade vi äntligen fått våra nya dräkter levererade!! Så vem passar inte bättre att ta som modell än en av tränarna? Vi kommer återkomma till denna man senare i inlägget.

 

Ett väldigt ”cleant” ställ, tycker det blir för plottrigt när man trycker upp sponsorer överallt på tröjorna. Den stora minuset med detta ställ är att istället för klubb logga så står det istället Upphärads IS. Alltid kul med nya prylar och pinaler så detta stället var väldigt välkommet.

Man får ta och tacka PEAB för sponsringen!

 

Matchen mot Sjövik vann vi med 7-2 och har nu på de senaste 3 matcherna gjort 20 baljor vilket är ganska så anmärkningsvärt tycker jag.

 

Efter att ha vänt ett 0-4 till 4-4 mot Sjuntorp så förstod vi att detta var ändå ett lag som inte skulle vika ner sig.

 

Lite kort om matchen är att den likväl kunde ha slutat 20-2 om vi bara varit mer effektiva och satt våra lägen som vi hade för chanser var det gott om mot Sjöviks mål.

Vi gjorde många felbeslut och slog inlägg när vi skulle spela kort och vise versa, det var faktiskt inte mycket som stämde tyvärr men det enda som kändes bra de första 20 minuterna var att om vi bara hade tålamod och fortsatte rulla boll så skulle Sjövik krokna och inte orka med alls. De som målade denna match var:

*Emir 3

*Haris 2

*Sergio 1

*Jilo 1

Extra plus till Sergio som var på riktigt grymt spelhumör!

Våran målglada tränare Emir gjorde en balja på straff som solklart tillhörde våran straffspeciallist Simon Kjell Petersen….

För övrigt kan jag inte förstå hur Sjuntorp kunde förlora 3p mot Sjövik och nöja sig med 1p…. De säger att leda med 4-0 är det svåraste men Sjövik imponerade föga på mig… En mental kollaps månntro ?

 

 

För er som kör guldfemman och valt ut Emir så har det ju varit en positiv utdelning helt klart!

 

Snapchat-548058244811532743

”DNB” och våran hövding Uffe på bild

Då var det dags att göra ett förklarande för Fotbollsbloggens Martin Ahlin om vad ett flundrederby är för något. För i tiden fanns det något som nämligen ett samhälle som hette Flundre och det var Sjuntorp och Upphärad sammanslaget till en gemensam kommun. Om man ska vara riktigt historiskt korrekt så ingick även men Rommele,Fors samt Åsbräcka i Flundre men det var bara lite historiskt kuriosa. En kommun med tonvis med snuskigt rika bönder var Fors, de var bönderna som tex köpte och byggde Sjuntorps idrotts och simhall.

 

Det är härifrån man matcherna mellan Sjuntorp och Upphärad kallas för flundrederby.

Här är info om derbyt

 

Men den dagen Upphärad och Sjuntorp slår ihop sina senior verksamheter så hoppas jag innerligt att de bestämmande beslutar att döpa den nya föreningen till FC Flundre eller Fotboll dé Club Flundré allt annat är oacceptabelt….

Ja jag tror att inom en snar framtid så är föreningarna ihopslagna för allt annat vore tjänstefel, man skulle få så mycket bättre förutsättningar och istället för att slita och tampas om samma spelare år ut och år in så skulle man få en ordentligt slagkraftig trupp för att pendla mellan div4-div5. Men tills dess så kommer vi i Upphärad göra allt för att se till att Sjuntorp kommer vara lillebror i ”Flundre”

 

*Det är tjänstefel av Barcelona att inte lägga sig i CL finalen och låta spelare som Giggi Buffon och Andrea Pirlo få kröna sina framgångsrika karriärer kanske en sista gång?

*VFK mot FCT på lördag(16/5)  en match man bara måste se

* Vad har hänt med Wargön ? 4 matcher in i serien har de 3p

 

Tycker att samtliga ska passa på att njuta av denna långhelg för det tänker jag!

//Tobias Nilsson #21