Under sommaren gjorde vi klart med ännu en skribent för ”Ordförande har ordet”, men då Mikael Rosell (ordförande) är allt för upptagen kunde vi istället knyta till oss mannen med ett av de största hjärtan för Sköfta, Fredrik Tidlund.
En man som jag själv haft nöjet att få spela med många år och som är en riktig föreningsmänniska.

Välkommen, Tidan!
Så har sköfta två representanter på bloggen. Kul.

************************

Fakta

Namn: Fredrik Tidlund
Ålder: 41
Smeknamn: Tidan
Klubb: Skoftebyns IF
Vice ordförande sedan: 2015
Min bästa vice ordförande-egenskap: Min breda kunskap om Skoftebyn IF
Favoritlag: Djurgårdens IF
Har spelat fotboll som högst i div: Kommer inte ihåg
Spelar- & tränarkarriär i kronologisk ordning:
Mitt minne sviker men kort och gott så började jag spela i Skoftebyns IF som barn och fortsatte hela vägen upp till A-laget. Där blev det tyvärr bara en match innan ett benbrott satte stopp för fortsatt satsning. Hann dock peta in en balja under min enda match. Efter benbrottet så blev det aldrig så att jag orkade fortsätta i samma utsträckning så det blev istället ett par omgångar i vårt C-lag.
Istället för fotbollsspelande så startade jag min ledarkarriär med att träna Skoftebyns F-17 lag och därefter har jag varit med kring damlaget som både tränare, lagledare och målvaktstränare. Det är endast ett år som jag hade uppehåll från Skoftebyns IF för att istället vara med kring Trollhättans BoIS juniorlag.
2012 hoppade jag av mitt tränaruppdrag efter ca 15 år för att istället sitta med i damsektionen. Där var jag också ordförande 2014 samtidigt som jag klev in i vår huvudstyrelse.

Intervju

Berätta lite om vem du är för läsarna.
– Jag är en föreningsmänniska som har rötterna i Skoftebyn. Har varit med kring fotbollen hela mitt liv mer eller mindre och även om jag inte följer fotbollen lika mycket som förr så har fotbollen fortfarande en stor plats i mitt hjärta.

Rosell, vad är det för filur och hur är han som ordförande?
– Mikael är en mycket engagerad och kunnig person som gör ett oerhört stort jobb för vår förening.

När man först får frågan om att bli vice ordf., hur går tankarna då?
– För mig var det ett ganska enkelt val att svara ja eftersom Sköfta är den föreningen som ligger mig varmast i hjärtat och för att jag vet att vi bidrar till så mycket glädje.

En ordförandes/vice viktigaste egenskap för att man ska kunna göra det som krävs?
– Engagemang för både stora och små frågor.

Förutsättningarna är väldigt olika beroende på klubb. Nämn något du tycker alla klubbar bör ha, men som kanske inte är så självklart för alla?
– Ett bra fungerande kansli som är navet i en förening. Vi är mycket lyckligt lottade som har bra och engagerade personal.

Vilket projekt i klubben jobbas det på mest för din del just nu?
– Har inget specifikt projekt just nu.

På rakt upp i krysset kommer du nu skriva ett typ av månadsbrev om dig och din förening. Vad kommer vi kunna få läsa om?
– Ni kommer förhoppningsvis få läsa lite om vad som händer i vår stora förening samt andra aktuella ämnen som behöver lyftas fram.

Har du följt bloggen tidigare? I vilken utsträckning i så fall?
– Jag läser bloggen lite oregelbundet.

Hylla någon/några, lite extra i din organisation.
– Om jag ska hylla någon lite extra så är det Ingvar Larsson som hela min uppväxt funnits på Nysätra. Han har gjort ett oerhört stort jobb för Sköfta med allt i från tvätt av förkläden till Slusscafeét och till att sköta det gamla hederliga matchuret som nu gått i graven.

Fem snabba
Korv eller köttbullar
Pepsi max eller coca cola
Frispark i krysset eller straffspark i krysset
Anteckningsblock eller dator/padda/mobil
2st 100kr-sedlar eller 1st 200kr-sedel

Som vi nämnt, hälsar vi Tidan varmt välkommen och ser fram emot en intressant inblick i Skoftebyns IF.